geef uw geld meer waarde

BELEGGEN? JA, maar niet ten koste van DE PLANEET EN DE SAMENLEVING! VIa DEZE one-stop-shop kan je in meer dan 100 ethische beleggingsverzekeringen investeren. Beschikbaar vanaf € 104 (periodiek beleggen) of € 2.600 (eenmalig BELEGGEN).
Wat past het best bij jouw principes en risiCoprofiel? we zoeken het samen uit: ☎ 0495/22 49 77 – ⌨ info@ethischbeleggen.com

Oproep aan de beste stuurlui …


 

… om de wal te verlaten en eindelijk zelf in de boot te stappen. Vlaanderen viert vandaag zijn eigen feestdag. Banken zijn gesloten. Ambtenaren hebben een vakantiedag. We herdenken dat 710 jaar geleden -in 1302- een klein voetleger voornamelijk uit het brugse op de Groeninghekouter te Kortrijk het grote & beter uitgeruste leger van de koning van Frankrijk versloeg. En dit in wat we van op school kennen als de Guldensporenslag.

Een ongelijke strijd? Of niet?

Dit mythisch (want geromantiseerd) beeld van David (Vlaanderen) tegenover Goliath (Frankrijk) vertelt dat je met moed, doorzettingsvermogen en slimmigheid ook de sterkste (negatieve) krachten kan bedwingen. 

In tijden van defaitisme rond de toestand van onze economie, de toekomst van Europa en de €, de nationale begrotingstekorten,…  is het opbeurend dat er ook nu nog dergelijke positieve boodschappen verschijnen. Vorige week dook in Nederland een filmpje op. De inhoud ervan luidt: 

We leven in een geweldige tijd. Een tijd waarin iedereen bij kan dragen aan een andere economie. Groener. Menselijker. Innovatiever. Wat je elke dag doet maakt verschil. Wat je wel of niet koopt. Hoe je werkt. Hoe je reist.
Al die handelingen samen zorgen voor de grote, de echte verandering. Zo maken we van klein, het nieuwe groot.

Hier kan je het aantreffen: Klein. Het nieuwe groot. Het is niet toevallig een filmpje van Triodos Nederland.

Het slotbeeld “Volg je hart. Gebruik je hoofd.” vat perfect samen wat wij met deze site over ethisch beleggen willen bereiken. Mensen stimuleren om hun beleggingsbeslissingen te laten samenvallen met hun eigen overtuigingen en waarden. We bieden je daartoe een veelheid aan ethisch en/of ecologische beleggingsfondsen aan. Naar gelang je eigen financiële mogelijkheden en je opvattingen rond risico (conservatief, gebalanceerd of dynamisch) kan je hier keuzes uit maken. Om je daarin te helpen, hebben we diverse modelportefeuilles opgesteld, die we -zo mogelijk- aan een backtesting over een periode van 10 jaar onderwierpen. Alle fondsen kan je via bemiddeling van verzekeringsmakelaar Coverbel aan voordelige kostprijs aankopen. Tevens wordt de evolutie van een bestaande ethische beleggingsportefeuille in alle transparantie gepubliceerd. Vandaar de titel van deze bijdrage. 

Het mag een toevallige samenloop van omstandigheden genoemd worden dat net 1 maand geleden (en dus 3 weken voor het filmpje van Triodos gepost werd) de layout van onze polismappen naar de drukker gestuurd werd en dat daar volgende zin op prijkt : Proficiat! U volgde uw en uw bij uw beleggingsbeslissing.

Om de roepers aan de kant van de financiële wereld aan te manen om consequent te zijn en ze te motiveren om in daden om te zetten wat ze zelf verkondigen, bestaat er trouwens een prachtige engelse uitdrukking : “Put Your Money Where Your Mouth Is“. Ook de naam  van een organisatie, die zelf de daad bij het woord voegt. Maar dat had je al gezien zo je de link aangeklikt had.

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *