geef uw geld meer waarde

BELEGGEN? JA, maar niet ten koste van DE PLANEET EN DE SAMENLEVING! VIa DEZE one-stop-shop kan je in meer dan 100 ethische beleggingsverzekeringen investeren. Beschikbaar vanaf € 104 (periodiek beleggen) of € 2.600 (eenmalig BELEGGEN).
Wat past het best bij jouw principes en risiCoprofiel? we zoeken het samen uit: ☎ 0495/22 49 77 – ⌨ info@ethischbeleggen.com

Inspiratiebronnen op weg naar duurzaamheid


Hieronder vindt u enkele informatiebronnen om uw eigen leven rop weg naar meer duurzaamheid te zetten. Ontbreken er volgens u inspirerende sites? Laat het ons weten.

Samen in hetzelfde schuitje. Mensen en organisaties op weg naar verandering. Inspiratiebronnen op weg naar duurzaamheid
Samen in hetzelfde schuitje. Mensen en organisaties op weg naar verandering.

350.org : burgerinitiatief in inmiddels meer dan 180 landen, dat zich inzet om het globale klimaat te redden. Dit onder motto CO2 uitstoot van 350 houdt onze planeet levend. Inmiddels zitten we echter boven de 400 en nog steeds stijgend.

A – B

Bcorporation : Beweging van meer dan 1000 bedrijven uit meer dan 30 landen en meer dan 50 industriële takken met 1 doel: de wereld beter maken.

Bond Beter Leefmilieu : Koepel van Vlaamse Milieubewegingen met informatie over tal van thema’s

C

Club van Rome: Organisatie, die zich met “Grenzen aan de groei” bijna 50 jaar geleden op de kaart zette en nog steeds als denktank ijvert mbt. duurzame ontwikkeling. Hier de site van de Europese afdeling

CO2-Neutrale website: Deens initiatief met als doel de CO2-uitstoot veroorzaakt door uw website en de interacties die er bij komen kijken te neutraliseren. Uw jaarlijkse bijdrage wordt besteed aan initiatieven die CO2-uitstoot helpen reduceren.

D – E

De Tranformisten: nieuwe naam van wat vroeger als Netwerk Bewust Verbruiken door het leven ging. Zet zich in voor een omslag naar een samenleving van het ‘genoeg’.

Ecolife : tips voor verenigingen, bedrijven, overheid en consumenten voor verminderen van onze ecologische voetafdruk onder de slogan Eco makes life better .

Effective Altruism :  De meeste mensen willen wel ‘iets’ doen als ze geconfronteerd worden met lijden, onrecht of dood. Effective Altruism probeert op basis van een wetenschappelijke benadering te bepalen waar uw inzet in geld (of arbeid) het meest effect haalt.

Ethical Consumer : Engelse onafhankelijke non-profitorganisatie, die tools en bronnen beschikbaar stelt ter inspiratie voor wie zijn manier van spenderen, sparen en leven wil verduurzamen.

F – G

Finch & Beak : uw bedrijf wenst te verduurzamen, maar de kennis hiertoe ontbreekt? Training en opstellen en realiseren van nieuwe businessmodellen is de core-business van F&B.

GoodPlanet vzw: organisatie die educatieve projecten ontwikkelt voor vooral kinderen en jongeren op weg naar een duurzame samenleving

 H – J – K – L 

Low Impact Man : Steven Vrommans one-mans actie ter verlaging van de ecologische voetafdruk. Een Don Quichote, die nu eens niet Tegen, maar Voor

M

Mattrvest : doorverwijssite voor wie zijn geld duurzaam wil investeren. Onder het motto “sparen voor wat voor jou belangrijk is” (save for what mattrs to you) krijgen millenials toegang tot diverse investeringsmogelijkheden in Frankrijk, Duitsland, Engeland en België.

MVO Vlaanderen : kenniscentrum maatschappelijk verantwoord ondernemen in Vlaanderen

N – O – P – Q – R – S

Sustainia : Inspirerend Deens initiatief dat op zoek gaat naar nieuwe duurzame oplossingen in diverse sectoren.

T

Topten : Koop je elektrotoestellen en meer op basis van hun milieu-impact. Goed voor milieu & je portefeuille.

The Shift : Belgisch netwerk voor duurzaamheid. Bedrijven, NGO’s en anderen stimuleren de transitie naar een betere samenleving en  – economie via 3 C’s: connect, commit en change.

U

United Nations Global Compact : Initiatief van de Verenigde Natiën om bedrijven gevoelig te maken voor mensenrechten, rechtvaardige arbeidsverhoudingen, milieu en tegengaan van corruptie. Dit op basis van de  duurzame ontwikkelingsdoelen, die werden vastgelegd.

V – W – X – Y – Z 

(update 04/06/2021)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *