geef uw geld meer waarde

BELEGGEN? JA, maar niet ten koste van DE PLANEET EN DE SAMENLEVING! VIa DEZE one-stop-shop kan je in meer dan 100 ethische beleggingsverzekeringen investeren. Beschikbaar vanaf € 104 (periodiek beleggen) of € 2.600 (eenmalig BELEGGEN).
Wat past het best bij jouw principes en risiCoprofiel? we zoeken het samen uit: ☎ 0495/22 49 77 – ⌨ info@ethischbeleggen.com

Bereken je eigen pensioen


hoogte van mijn pensioenuitkering
Futurama?

Wat wordt de hoogte van mijn pensioenuitkering? De meeste financiële instellingen bieden wel ergens in hun grote aanbod een simulatieprogramma aan. Bereken je eigen pensioen.  En ga na wat je moet doen om het verschil tussen de uitkering die je wenst én die die zonder maatregelen op je afkomt weg te werken.

Vooruitzien is nooit slecht.

Omdat je financiële toekomst plannen ook inhoudt dat je weet waar je staat én waar je naartoe wilt, raden we aan om de oefening eens voor jezelf te maken.

Waar zal ik recht op hebben?

Via MYPENSION.BE verneem je hoe hoog je wettelijk pensioen zal zijn en wat je eventueel al aan aanvullend pensioen via je werkgever opgebouwd hebt.

Wat heb ik nodig?

Maar wat je zelf nodig heb om comfortabel te kunnen blijven leven is een ander paar mouwen.

  1. Recent werd gemeld dat je 85 netto maandinkomens nodig had om je levensstandaard te behouden na pensioen.
    1. Deze berekening ging uit van het feit dat betrokkene op de wettelijke pensioenleeftijd een nettoloon van € 3.111 had én kon genieten van een wettelijk pensioen van € 1.900 / maand én daarboven een aanvullend pensioen opbouwde via de werkgever.
    2. Wie op een lager pensioen afstevent en geen of een bescheiden aanvullend pensioen via werkgever opbouwt, zal dus een grotere spaarinspanning moeten leveren.
  2. Bij AXAbank kan je momenteel (06/2019) na antwoord op 3 vragen berekenen hoeveel u later nodig zal hebben.
  3. Dit kan ook op de pensioencoachpagina van De Tijd.
Het is steeds een goed moment om aan oplossingen te werken.

Wil je – mét of los van fiscaal voordeel- extra middelen voor later aan de kant zetten? Dan is er met ons aanbod van ethische- of ecologische fondsen zeker een voor jou geschikte combinatie te bedenken. Maar de beste raad is toch wel: begin er aan. Steek je kop niet langer in het zand, maar schiet in actie.

Daag ons uit ! : info@ethischbeleggen.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *