geef uw geld meer waarde

BELEGGEN? JA, maar niet ten koste van DE PLANEET EN DE SAMENLEVING! VIa DEZE one-stop-shop kan je in meer dan 100 ethische beleggingsverzekeringen investeren. Beschikbaar vanaf € 104 (periodiek beleggen) of € 2.600 (eenmalig BELEGGEN).
Wat past het best bij jouw principes en risiCoprofiel? we zoeken het samen uit: ☎ 0495/22 49 77 – ⌨ info@ethischbeleggen.com

Zo ontstaat een goede belegging: onze aanpak


We overlopen hieronder de stappen van “interesse in – ” tot “realisatie van een ethische belegging”.  U laat (spreekwoordelijk) in uw kaarten kijken. Wij doen u een gepersonaliseerd beleggingsvoorstel én staan in voor afhandeling er van. Zo ontstaat een goede belegging.

Wat wij van u verwachten?

Zo ontstaat een goede belegging
“Eenvoud” is niet de norm bij Belgische- en Europese regelgevers. We moeten ons samen door wat papieren heen werken.

U kan van ons alleen een gepast voorstel ontvangen zo we inzicht in u én uw verlangens hebben.

Het wettelijk kader legt ons dit op. Maar zelfs al was dit niet zo, dan nog is die kennis noodzakelijk. Ons doel is immers u een belegging bieden die voldoet aan uw eigen wensen én behoeftes. Niet aan die van ons. Dus hebben we voor een ‘goede’ belegging alvast uw eigen inbreng nodig.

De nodige informatie (identificatie, kennis en ervaring, te investeren kapitaal – zie hieronder) bezorgt u ons het liefst digitaal én op voorhand. Loopt u vast tijdens die administratie?  Geen probleem. Bel ons tijdens de kantooruren. We zetten u dan verder op weg.

1. U identificeert zich.

Verzekeringswetgeving wil dat we van elke klant een gestandaardiseerde klantenfiche hebben.  U kan deze hier (1) opmaken. Vergeet niet te ondertekenen. Stuur eveneens een afdruk (voor- en achterkant) van uw identiteitskaart mee aub..

2. Welk doel heeft uw belegging? Wat is uw kennis en ervaring mbt. beleggen. 

Door te peilen naar uw kennis én ervaring op vlak van beleggen, u te bevragen op uw financiële draagkracht én uw financiële doelstellingen in kaart te brengen, kunnen we uw beleggingsprofiel opstellen.

Zo ontstaat een goede belegging
U houdt het heft in handen via uw eigen antwoorden

We ontwikkelden hiervoor een vragenlijst. U vindt deze hier (2). Duw na het invullen ervan op de verzendknop. Zowel u als wij ontvangen dan een kopie van uw antwoorden.

Aanvullend moeten wij u vragen naar uw duurzaamheidsvoorkeuren. Dit nav. nieuwe Europese regels. Omdat de regelgeving nog in uitbouw is, hanteren wij hiertoe 2 zelf ontworpen vragenlijsten:

Wees aub. zo correct mogelijk als u gegevens verstrekt. Zo niet, dan staan wij al van bij aanvang op het verkeerde been. En is de waarde van ons advies op voorhand ondergraven.

3. Welk kapitaal wenst u te investeren.

U kan bij ons terecht voor een eenmalige investering (vanaf € 2.600 ). Maar ook voor een periodieke investering (vanaf € 104 / maand of € 312 / trimester).  U maakt die (en andere keuzes) duidelijk via het document Verder Finetunen.(5) Let op vraag 2 en vraag 5  hebben een drop-downmenu. Daarmee maakt u verborgen keuzevakken zichtbaar. 

De extra antwoorden uit het document Verder Finetunen laten ons toe onze oplossingen nog beter op uw behoeften af te stemmen.

4. Samenvattend

Wettelijk zijn wij verplicht om de documenten (1), (2) (3) en (4) in ons bezit te hebben.

 • Document (2) komt rechtstreeks in onze mailbox terecht.
 • (1 inclusief kopie van de voor- en achterkant van uw identiteitskaart), (3) en (4) stuurt u door aan  info@ethischbeleggen.com.

Document (5)  is niet wettelijk verplicht, maar helpt ons bij een juiste oriëntering. U mag dit ook naar info@ethischbeleggen.com doorsturen.

Wat mag u van ons verwachten?

Zodra we van u alle gegevens ontvangen hebben, is het aan ons.

1. We vertrekken vanuit uw informatie.
 • Verzekeringsmakelaar Coverbel, die de dienstverlening voor Ethisch Beleggen verzorgt , toetst of u als persoon/rechtspersoon in aanmerking komt voor een beleggingsvoorstel. De richtlijnen van FSMA mbt. witwassen van geld en financiering van terrorisme moeten immers gerespecteerd worden.
 • Wij toetsen uw houding én verwachtingen aan een voldoende groot aantal Tak 23 oplossingen.
 • We controleren of deze passen binnen de technische vereisten die onze leveranciers in hun producten inschrijven.
2. Wij bezorgen u ons voorstel.
 • We stroomlijnen onze bevindingen tot een gepersonaliseerd voorstel dat we u in digitale vorm bezorgen.
3. Samen zetten we het voorstel om tot een belegging.
 • Wij contacteren u telefonisch en maken een afspraak om dit voorstel vervolgens te bespreken.
 • Als het nodig blijkt uit de bespreking, dan passen wij dit voorstel nog aan.
  • misschien steken enkele van de fondsen die wij u voorstellen al in uw portefeuille
 • Na uw akkoord vullen we samen alle documenten in. Zo wordt de belegging definitief vastgelegd.
 • Praktisch:
  • Voorzie minstens 1 tot 1 1/2 uur voor de afspraak. Dit laat ons toe om rustig te werken, waardoor we ook op al uw vragen kunnen ingaan.
  • We komen –indien gewenst– bij u thuis. Maar u bent zeker ook welkom op ons kantoor in 9000 Gent, Meerhem 149 HGoogle Places ) of in 8710 Ooigem, Desselgemsestraat 1 b/001 (Google Places).

Samengevat:  wij mengen uw openheid met onze deskundigheid. En zo ontstaat een goede belegging.

(update: 25/07/2022)

De strenge GDPR-wetgeving ter bescherming van de privacy is ook op ons van toepassing. Wij garanderen u dus de vertrouwelijke behandeling van uw gegevens.

 

 

 

3 reacties op “Zo ontstaat een goede belegging: onze aanpak”

  • Beste,

   We werken niet met rekeningen, maar met beleggingsverzekeringen.
   Stuur een berichtje naar info@ethischbeleggen.com met hoe we met je in contact kunnen komen (telefoonnummer,…). We contacteren je dan voor een afspraak en bezorgen je wat huiswerk ter voorbereiding.

   Hoogachtend,

   Patrick claerhout

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *