geef uw geld meer waarde

BELEGGEN? JA, maar niet ten koste van DE PLANEET EN DE SAMENLEVING! VIa DEZE one-stop-shop kan je in meer dan 100 ethische beleggingsverzekeringen investeren. Beschikbaar vanaf € 104 (periodiek beleggen) of € 2.600 (eenmalig BELEGGEN).
Wat past het best bij jouw principes en risiCoprofiel? we zoeken het samen uit: ☎ 0495/22 49 77 – ⌨ info@ethischbeleggen.com

Modelportefeuilles 2024: rendementen 1e kwartaal


Het is steeds tricky om veel waarde te hechten aan de rendementen op korte termijn. Dus neem wat volgt dan ook maar met een korrel zout.

Goede rendementen…

Modelportefeuilles 2024: rendementen 1e kwartaal
Stand van zaken na 3 maand

Onze 24 modelportefeuilles zijn allen goed uit de startblokken geschoten. Her en der is er nog een onderdeel van een portefeuille dat nog lichtjes onder nul noteert, maar de totale portefeuilles tekenden een rendement op gaande van + 3,90 % tot + 7,33 %

Die + 3,90 % geldt voor een defensieve portefeuille van € 10.000. De +7,33 % voor de dynamische portefeuilles van € 100 of € 500 / maand en eenmalige inleg van € 3.000 en € 6.000.

Omdat het een goed eerste kwartaal was, ligt het rendement van de defensieve modelportefeuilles systematisch onder deze van de gebalanceerde portefeuilles. En is dit van de dynamische portefeuilles voor elke inleg telkens het hoogste.  Conform de theorie dus, waarin in goede beursdagen risico beter beloond wordt dan voorzichtigheid.

U vindt de link naar de rendementen hier.

… maar praktijk momenteel zelfs beter dan theorie.

Modelportefeuilles 2024: rendementen 1e kwartaal
Het huidig rendement mag gezien worden. Blijft dit ook zo?

Merkwaardig is dat in de voorbije periode de eigen portefeuille het nog beter deed. Waarom merkwaardig?

  1. Dit is een portefeuille is  gebaseerd is op een oudere selectie en profiteert dus niet van ons eventueel voortschrijdend inzicht.
  2. De modelportefeuilles zijn theoretisch en houden dus geen rekening met instapkosten.  De eigen portefeuille bevat ook maandelijkse investeringen. De kosten die deze met zich meebrengen beïnvloeden het rendement negatief.
  3. In stijgende markten (wat we in het eerste kwartaal meemaakten) betaal je periodieke inlagen steeds duurder. Ook dit remt het rendement af in vergelijking met de modelportefeuilles, waarbij alles vergeleken wordt met de koersen per 01/01/2024.

De eigen portefeuille klom eind maart al met + 8,72 %.  De eigen portefeuille leunt dicht tegen een dynamisch profiel aan.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *