geef uw geld meer waarde

BELEGGEN? JA, maar niet ten koste van DE PLANEET EN DE SAMENLEVING! VIa DEZE one-stop-shop kan je in meer dan 100 ethische beleggingsverzekeringen investeren. Beschikbaar vanaf € 104 (periodiek beleggen) of € 2.600 (eenmalig BELEGGEN).
Wat past het best bij jouw principes en risiCoprofiel? we zoeken het samen uit: ☎ 0495/22 49 77 – ⌨ info@ethischbeleggen.com

Gewoon beleggen


Omdat je met pensioensparen en lange termijn sparen alleen meestal niet genoeg reserve voor een onbezorgd pensioenleven kan opbouwen, proberen de vooruitziende mensen ook zonder fiscaal voordeel een appeltje voor de dorst op te bouwen. In de literatuur wordt dit de 4e pensioenpijler genoemd. Daar valt van alles onder: vastgoed aankopen, sparen op een spaarrekening, beleggen in aandelen of obligaties, …  Maar ook gewoon beleggen.

Vanuit onze werking volgen wij een brede waaier van beleggingsfondsen (meer dan 100). U vindt hier meer informatie over deze fondsen. Deze fondsen selecteren wij uit een brede waaier van beleggingsinstellingen. Om u hier een idee van te geven, kan u ook alle logo’s van onze leveranciers bekijken.

Uit de meer dan 100 fondsen maken we jaarlijks een selectie op basis van bewezen duurzaamheid van het fonds en op basis van bewezen rendement. Deze selectie koppelen we aan diverse beleggingsprofielen en aan diverse sommen die u zou kunnen willen beleggen. Op die manier komen onze modelportefeuilles tot stand. De historische rendementen ervan mogen gezien worden.

Eén van de scharniermomenten in ons leven is de pensionering. Vaak komt dan veel geld vrij. Onze suggesties om dit zinvol te besteden vindt u hier.

 

 

Ter informatie

Omdat beleggen bij veel mensen nog een hoge weerstand oproept, hebben we onder deze rubriek nog 3 bijkomende artikels geplaatst. Ze bieden achtergrond informatie over volgende onderwerpen:

  1. hoe worden onze pensioenen opgebouwd.
  2. beleggen houdt risico’ s in. Maar niet beleggen ook. Welk risico kan ik aan?
  3. hogere risico’s worden op de lange termijn meestal beter beloond.