geef uw geld meer waarde

BELEGGEN? JA, maar niet ten koste van DE PLANEET EN DE SAMENLEVING! VIa DEZE one-stop-shop kan je in meer dan 100 ethische beleggingsverzekeringen investeren. Beschikbaar vanaf € 104 (periodiek beleggen) of € 2.600 (eenmalig BELEGGEN).
Wat past het best bij jouw principes en risiCoprofiel? we zoeken het samen uit: ☎ 0495/22 49 77 – ⌨ info@ethischbeleggen.com

de eigen portefeuille in juni 2021


Deze maand konden we eindelijk de SFDR-score voor onze eigen portefeuille berekenen. Via ons blogartikel van 21/06 kan je nalezen dat die op 8,674 uitkwam. Deze portefeuille (opgestart in 2012 en tussendoor af en toe aangepast) is deze van de zaakvoerder van Coverbel. Ze is een mix tussen fondsen die bij hun investeringen aandacht hebben voor 1 of meerdere ESG-aspecten (art. 8) én fondsen die een reële positieve impact willen hebben op 1 of meerdere ESG-aspecten (art. 9). Een mix van ‘do not harm’ en ‘do good

Of dit een goede mix is en of dit ook voor jou de juiste mix is?

  • Op basis van resultaten uit het verleden zijn we er alvast positief over. Maar zoals je weet zijn resultaten uit het verleden hooguit indicatief. Ze zijn nooit een garantie voor succes in de toekomst.
  • Met de 24 modelportefeuilles die we uitwerken, kunnen we wellicht een meer aan je situatie aangepast beleggingsvoorstel aanbieden.

Een goed gespreide belegging is als een voetbalploeg.

De bal is rond. En kan dus alle kanten uitstuiteren. De EK-2021 bal Uniforia is ontworpen door Adidas, het duurzaamste sportmodemerk.

De resultaten van de eigen portefeuille gedragen zich dit jaar opnieuw zoals ons nationaal elftal. Ze winnen vaak, maar tussentijds zijn er af en toe fases waarbij je beschaamd bent supporter te zijn. Deze maand scoorde de portefeuille terug goed. Het rendement (YTD) staat nu op  + 11,06  %.

De portefeuille is wellicht iets te offensief ingesteld voor de gemiddelde belegger. In voetbaltermen: mijn verdediging is niet al te sterk. Maar door offensief te spelen wordt de tegenstander op zijn eigen speelhelft gedrukt. Het gevaar is dan natuurlijk dat je plots op een counter stoot. Een omslag in het sentiment die de koers omlaag duwt. Het is dus een strategie waar niet iedereen gelukkig mee zal zijn.

We zijn nu net in het midden van het jaar. De eerste speelhelft zit er op. De uitgangspositie is gunstig. Nu maar duimen dat het goed blijft gaan.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *