geef uw geld meer waarde

BELEGGEN? JA, maar niet ten koste van DE PLANEET EN DE SAMENLEVING! VIa DEZE one-stop-shop kan je in meer dan 100 ethische beleggingsverzekeringen investeren. Beschikbaar vanaf € 104 (periodiek beleggen) of € 2.600 (eenmalig BELEGGEN).
Wat past het best bij jouw principes en risiCoprofiel? we zoeken het samen uit: ☎ 0495/22 49 77 – ⌨ info@ethischbeleggen.com

50 tinten groen


 

Ons aanbod bevat voor elk wat wils
Ons aanbod bevat voor elk wat wils

OK, OK! De hype van de vijftig tinten grijs-trilogie ligt nu al een tijdje achter de rug. En allerlei variaties op het thema hebben al lang het licht gezien. Dus de titel van deze bijdrage is zeker niet origineel. Maar misschien trekt hij toch even je aandacht. Want “Sex sells!” is een oude marketingwijsheid. En ik heb die hier weer even van stal gehaald.

De wereldwijde erotische bestseller van E.L. James gaat over sadomasochistische machtspelletjes tussen een zakenman en een pas afgestudeerde jonge vrouw.  Een thema dat ver buiten het interesseveld van een site over ethisch beleggen ligt.

Nochtans zouden we in die setting met verbluffend gemak een allegorie kunnen zien met de wereld waar we wel in geïnteresseerd zijn. Denk aan de overmacht waarmee wij in het westen ons consumptiepatroon opdringen ten koste van uitbuiting in eigen land of minder ontwikkelde gebieden. De manier waarop wij de Aarde, een groot deel van haar bewoners  en haar grondstoffen uitputten heeft immers veel weg van een machtsrelatie. Alleen kan je moeilijk aannemen dat het lijdend voorwerp ervan uit de manier waar die behandeld wordt genot put.

Ethisch beleggen kan je dan zien  een soort verzetsdaad tegen die onevenwichtigheid. Je probeert je financiële middelen te onttrekken aan krachten die vernietigen en geen respect hebben voor de – of het andere. Je probeert binnen grenzen te blijven zodat je de kansen en mogelijkheden van anderen (ook toekomstige generaties) niet hypothekeert.

Wat heeft dit alles nu met de titel van deze bijdrage te maken?

de elektricien die het stopcontact met het net verbindt, zodat klant over stroom beschikt
makelaar : soort elektricien die behoefte van klant (gebruik elektr. toestellen) door juiste voorzieningen verbindt met aanbod (elektricteitsnet)

 Wel, voor het eerst sinds we met onze werking rond ethisch beleggen bezig zijn, is ons aanbod zo ruim geworden dat we uit meer dan 50 beleggingsfondsen kunnen putten om voor jou een persoonlijk aanbod te maken.

We kunnen je dus wellicht de eigen accenten die je wil leggen in je belegging aanbieden. Voor ons is het na 1 jaar werken toch min of meer een mijlpaal dat we die variatie in huis hebben.  Omdat de fondsen betrokken worden bij 21 verschillende financiële instellingen kunnen we nu eindelijk stellen dat we inmiddels echt een onafhankelijk verzekeringsmakelaar in ethisch beleggen geworden zijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *