geef uw geld meer waarde

BELEGGEN? JA, maar niet ten koste van DE PLANEET EN DE SAMENLEVING! VIa DEZE one-stop-shop kan je in meer dan 100 ethische beleggingsverzekeringen investeren. Beschikbaar vanaf € 104 (periodiek beleggen) of € 2.600 (eenmalig BELEGGEN).
Wat past het best bij jouw principes en risiCoprofiel? we zoeken het samen uit: ☎ 0495/22 49 77 – ⌨ info@ethischbeleggen.com

Zonder liegen: bescherming van uw spaargeld tot € 1.000.000


 

De onrust met betrekking tot spaargeld lijkt terug van weggeweest. De haircut, die men in Cyprus aanvankelijk zou toepassen, heeft de geesten beroerd. Is de eurocrisis doorgeslikt? Plots is het niet meer zo zeker.

Onrust bij de rijke spaarder
Onrust bij de rijke spaarder

De verkoop van bankkluizen piekt, gezien sommigen hun spaargeld liever van hun bank halen in plaats van het daar te laten. Anderen beginnen hun geld nu effectief te spreiden onder verschillende banken. Dit om zeker te zijn dat hun geld bij catastrofe onder de depositogarantieregeling valt.

Voor wie echt veel geld heeft en op veilig wil spelen, betekent dit een veelvoud van nieuwe contactpersonen, die hopelijk ooit vertrouwenspersonen worden.

Nochtans is er ook een mogelijkheid om je spaargeld voor een bedrag vele malen hoger dan € 100.000 toe te vertrouwen aan 1 vertrouwenspersoon. Je hoeft niet de ganse stad af te lopen om dit te doen: stap gewoon bij je verzekeringsmakelaar binnen!

Als je echt met een verzekeringsmakelaar te doen hebt, dan werkt die met een ruim gamma van verzekeringsmaatschappijen. En bijna alle verzekeraars hebben in hun aanbod één of meerdere eigen Tak 21 -producten. Gezien Tak 21 ook onder de garantieregeling valt, kan je dus op 1 verkooppunt – bijvoorbeeld, maar niet exclusief, het onze in Gent of Ooigem 😉 – je volledige garantieprobleem oplossen. Want er is garantie in Tak 21 tot € 100.000 per verzekeringsmaatschappij.

Brocom, de servicevennootschap ter promotie van de verzekeringsmakelaar, voert momenteel een campagne om het imago en de bereikbaarheid van de makelaar in een goed daglicht te plaatsen.

zekerheid voor AL je spaargeld vind je bij je makelaar.
zekerheid voor AL je spaargeld vind je bij je makelaar.

De meerwaarde, die wij ten aanzien van uw spaargeld kunnen betekenen in vergelijking met een bankagent zit in onze onafhankelijkheid. Hierdoor betrekken wij oplossingen van verschillende organisaties en niet alleen van 1 instelling.  Nuttig om dit nog eens onder de aandacht te brengen.

Ben je dus op zoek om veiligheid te vinden voor € 100.000.000 ipv. € 100.000, dan kunnen wij dit zeker bieden.

Of het verstandig is om al je spaargeld in 1 beleggingsformule te stoppen is natuurlijk een andere vraag. Persoonlijk denken we van niet.

Maar de facto doen verschillende mensen dit nu ook al (op spaarrekeningen) en sommigen ervan zijn in paniek.

Tak 21 is een veilig product met een gegarandeerde rente. Dit in tegenstelling tot spaarrekeningen waar de rente steeds kan wijzigen. En als we mogen afgaan op de meest recente geruchten, stevigen we toch terug af naar rentedalingen. Zie bijvoorbeeld hier waar Luxemburgse verzekeringswaakhond, Commissariat aux Assurances,  verzekeraars verplicht vanaf 01/07/2013 hun gegarandeerde rente voor nieuw aanbod te verlagen tot maximum 1,5 %.

In het nadeel van dit product speelt dan weer dan je er minstens voor 8 jaar en 1 dag moet instappen (anders moet je roerende voorheffing betalen op je rente) en dat je – de wonderen zijn de wereld uit – ook in Tak 21 niet dadelijk superrendementen zal verwerven. Tenzij in de komende jaren de intresten weer aantrekken. Dan is er mogelijk weer kans op extra lekkers in de vorm van een bijkomende relevante winstdeelname. Ook nadelig is dat je in tegenstelling tot een spaarrekening een eenmalige instapkost en een eenmalige verzekeringstaks van 2 % moet betalen.

Maar misschien kan je dit als verzekeringspremie voor gemoedsrust beschouwen. Gezien de kosten over een periode van 8 jaar kunnen afgeschreven worden, is het rendementsverlies alvast wat uitgevlakt.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *