geef uw geld meer waarde

BELEGGEN? JA, maar niet ten koste van DE PLANEET EN DE SAMENLEVING! VIa DEZE one-stop-shop kan je in meer dan 100 ethische beleggingsverzekeringen investeren. Beschikbaar vanaf € 104 (periodiek beleggen) of € 2.600 (eenmalig BELEGGEN).
Wat past het best bij jouw principes en risiCoprofiel? we zoeken het samen uit: ☎ 0495/22 49 77 – ⌨ info@ethischbeleggen.com

Triodos wordt gifmenger.


 

Tja, van zo’n titel kijk je op. Wat nou? Zou een duurzame bank zijn roeping verloochenen? Dat kan toch niet!


Je hebt natuurlijk gelijk. Uiteraard blijft Triodos Bank zijn uitgangspunten als duurzame bank trouw en roteren ze niet van de financiële sector naar de chemische sector.

Fake news dus om deze publiscopie onder te aandacht te brengen.

Ze veranderen het geweer wél van schouder in hun notoriteitscampagne. In plaats van uitvoerig en verdiepend op een thema in te gaan, willen ze nu een breder publiek bereiken met een crossmediaal concept.

Daarom zullen ze in de komende weken een veelvoud van video’s, GIFjes  en stories op consumenten, politici en bedrijven loslaten. Enkele van deze gifjes zijn in bovenstaande banner samengebald.

Voor ouderen komt al dit knipperend geweld mogelijk als superdruk én dus afstotend over. Als er al geen epileptische aanval door uitgelokt wordt. (*)Jongeren geboren met Facebook, Instagram, Twitter of Snapchat in hun DNA zullen hier minder moeite mee hebben en zich wellicht ook vlugger aangesproken voelen.

Bedoeling van dit alles is iedereen op te roepen om échte keuzes te maken.  Keuzes voor groen, eerlijk en menselijk. Dit vanuit de overtuiging dat de problemen zich opstapelen en de oude economie haar houdbaarheidsdatum bereikt heeft. Minder slecht is vanaf nu niet meer goed genoeg. We zullen gewoontes moeten doorbreken om een verschil te maken.

Motiveren tot echte keuzes maken doe je volgens Triodos niet door opdringen, maar door aanmoedigen. En door confronteren.

Zoveel liter drinkbaar water nodig om uw hamburger te maken.

Wat kies je bijv. als je voor een beter milieu moet kiezen tussen minder vlees eten en minder douchen? Het mag dan een valse tegenstelling lijken, wellicht helpt ze om meer bewustzijn te creëren rond het maken van duurzame keuzes.

Triodos maakt zelf 7 echte keuzes melden ze. En ze roepen de Nederlanders op om zelf ook duidelijke keuzes te maken :

U kan inschrijven op regelmatige e-mailbrieven met tips om echte keuzes te maken.  Zo wordt de merkgebondenheid met Triodos onderhouden. Het verwondert dan ook niet dat de Nederlanders opgeroepen worden om Triodosproducten  (Triodos Internet Betaalrekening, Jongeren Rekening, spaarrekening, duurzaam beleggen ) af te nemen.

Er moet immers toch altijd een bottom line in een commerciële campagne verscholen zitten.

(*):  wil je de filmpjes stuk voor stuk en rustig bekijken? Doe dit hier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *