geef uw geld meer waarde

BELEGGEN? JA, maar niet ten koste van DE PLANEET EN DE SAMENLEVING! VIa DEZE one-stop-shop kan je in meer dan 100 ethische beleggingsverzekeringen investeren. Beschikbaar vanaf € 104 (periodiek beleggen) of € 2.600 (eenmalig BELEGGEN).
Wat past het best bij jouw principes en risiCoprofiel? we zoeken het samen uit: ☎ 0495/22 49 77 – ⌨ info@ethischbeleggen.com

Transparantie in een flessenhals


 

Neen, dit wordt geen artikel over alcoholverslaving. Maar een korte apologie. Als verzekeringsmakelaar met enkele specialisaties mag er niet veel gebeuren of er wordt werkachterstand opgelopen.

Neen, we zijn noch op - , noch aan de fles.
Neen, we zijn noch op – , noch aan de fles.

En soms is dit erg duidelijk én hinderlijk. Klanten die te lang op een offerte of opvolging van een schadegeval wachten, zeggen wel eens hun vertrouwen op. Lezers van deze blog, die gewoon waren om maandelijks onze eigen beleggingsportefeuille en de evolutie ervan te consulteren, zullen vastgesteld hebben dat de portefeuille van 12/2013 en van 01/2014 niet op de vertrouwde plaats gepubliceerd werd (ze werd wel opgenomen in onze maandelijks artikel over onze portfeuille). Meer zelfs, de linken waarbij je in oudere artikels kon doorklikken naar onze eigen portefeuille zijn begin januari allemaal doorgeknipt. Dat doet natuurlijk wenkbrauwen fronsen. Nog een financiëel adviseur die er de brui aan geeft? Of erger nog: misschien is hij er wel met ons geld vandoor? De waarheid is zoals vaak minder spannend en veel trivialer. Tot heden hadden we onze eigen portefeuille op de verzekeringswebsite van ons kantoor Coverbel geplaatst. Zo werd de band duidelijk tussen deze site en wie daar feitelijk achter zit. En zo kon ook een beetje aan image-building van ons kantoor gedaan worden.

De hosting van onze verzekeringssite was al enkele jaren uitbesteed aan een derde partner, met wie ons kantoor, als lid van S-Team – het grootste makelaarscollectief  in Vlaanderen – een akkoord gesloten had. De beheerder had het echter groter gezien dan hij uiteindelijk kon realiseren. Resultaat: de gemaakte beloftes werden niet nagekomen en de beoogde financiële resultaten werden niet behaald, waardoor deze tot drastische prijsverhoging overging.

Bedrijfseconomisch was dit wellicht noodzakelijk.  Maar meer betalen voor iets waarbij je niet de kwaliteit krijgt, die je verwacht? Dat ligt toch moeilijk. Ook voor ons. Uiteindelijk werd besloten om de banden te verbreken en een nieuwe leverancier te zoeken. Die nieuwe leverancier moest op korte termijn meer dan 30 sites overnemen en aanpassen. Uiteraard is dit niet evident en creëerde dit daar ook een flessenhals. En in zo’n situatie krijgt wie meest zaagt prioriteit.;-) . Daardoor belandde de make-over van mijn site achteraan de lijst. Per 02/01/2014 trok de vroegere leverancier de stekker uit onze site – zijn goed recht, weliswaar, gezien het contract opgezegd was – en zelf waren we niet klaar. Gevolg van dit alles :dode linken, ergernis en -zelf al zie je dit niet altijd- mogelijk geroezemoes met veel suggestieve redenen.

Welaan. Met trots kan ik aankondigen dat onze verzekeringssite terug online staat. In de komende weken probeer ik de dode linken terug tot leven te wekken. Even geduld nog.

Zal het ooit zo vlot gaan?
Zal het ooit zo vlot gaan?

Onze vernieuwde verzekeringssite heeft meer de bedoeling om verkoop te genereren. Terwijl déze site tot heden voornamelijk informatief is.

Met de leverancier van onze nieuwe site zullen we binnenkort ook eens samenzitten om de site van Ethisch Beleggen beter te gaan structureren. Ook daar willen we meer aktie gaan uitlokken. Nu beperkt het gedrag van lezers zich al te vaak tot… juist ja: lezen. We blijven informatie geven natuurlijk. Maar het is toch onze ambitie dat mensen die op zoek zijn om maatschappelijk verantwoord te investeren quasi vanzelfsprekend een afspraak met ons maken of ons aanbod ernstig overwegen. Dus een beetje meer sturing hierrond wordt betracht. Per slot van rekening eindigt onze site niet voor niets op .com.   Van diverse mensen horen we immers dat wat ze lezen (min of meer) interessant is, maar dat de afstand om dan zelf in gang te schieten en iets te doen (via ons aanbod) erg groot blijft.

Ondertussen werd er op de site terug ruimte voorzien om onze twitterberichten (@EthischBeleggen) weer te geven. Systhematisch ploegen wij door ettelijke tweets waar trefwoorden als beleggingsverzekeringen, duurzaam beleggen, ethisch beleggen of beleggingsfondsen gebruikt worden. En daarnaast volgen wij een kleine 100 organisaties en personen die rond duurzaamheid en beleggen actief zijn. Hierdoor vangen we erg veel informatie. De meest relevante ervan worden onderschept en geretweet (soms een beetje aangepast). Sommige grappige, die niet direct een band hebben met de thema’s die we hier behandelen durven wel eens op onze persoonlijke Google+ -pagina terechtkomen. Interessante infografieken of video’s gaan naar onze specifieke Ethisch Beleggen Google+ -pagina. Je kan ons dus op allerlei manieren volgen. Maar volgen is natuurlijk maar stap 1. We nodigen je uit om ook andere stappen te zetten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *