geef uw geld meer waarde

BELEGGEN? JA, maar niet ten koste van DE PLANEET EN DE SAMENLEVING! VIa DEZE one-stop-shop kan je in meer dan 100 ethische beleggingsverzekeringen investeren. Beschikbaar vanaf € 104 (periodiek beleggen) of € 2.600 (eenmalig BELEGGEN).
Wat past het best bij jouw principes en risiCoprofiel? we zoeken het samen uit: ☎ 0495/22 49 77 – ⌨ info@ethischbeleggen.com

Oplaadpunt E-bike


 

oplaadpunt E-Bike

Het meest duurzame op vlak van energiegebruik is natuurlijk om géén energie te verbruiken. Dit kan onder meer door beter te isoleren. Daarna volgt hernieuwbare energie. De energie die we zelf verbruiken als we op onze fietspedalen trappen is daar een voorbeeld van. Ook wind- en zonne-energie komen hier in beeld.  De laatste jaren is de tendens tot duurzaam toerisme tot ontwikkeling gekomen. Dit kan op veel verschillende manieren georganiseerd worden. Eén ervan is de herontdekking van de fietsvakantie. In plaats van met de auto te gaan toeren, springen we op de fiets en bewonderen we aan een gezapig tempo wat zich voor onze ogen ontrolt. Hoewel een elektrische fiets in eerste instantie vervuilender is dan een gewone fiets, is deze voor vele mensen toch een zinvol alternatief. Het maakt het mogelijk om langere afstanden af te leggen zonder aanslag op de fysieke uithouding. Het maakte het ook mogelijk om de inspanning te verlichten nu je fietszakken met allerlei zaken (regenvest, eten, …) gevuld zitten.

In Vlaanderen zijn allerlei fietsroutes aangelegd. Nadat Limburg zeer succesvol zijn fietslussenplan opstelde, zijn de andere provincies ook in gang geschoten. Momenteel kan je daardoor ettelijke mooie fietstochten beleven in eigen streek.

Er blijft echter wel een probleem voor wie om wat voor reden ook kiest voor de elektrische fiets. Het bereik van de batterij werkt beperkend. Het lijkt daarom een interessant idee om overal in het land oplaadpunten te hebben voor de elektrische fietsen. Coverbel heeft in het kader van zijn duurzaamheidsbeleid (sustainability) besloten om aan te sluiten bij de fietsoplaadpunten in West-Vlaanderen. In het kader van het verduurzamen van zijn werking had Coverbel immers enkele jaren geleden reeds zonnepanelen op zijn dak geïnstalleerd. Er werd toen tevens een stopcontact aan de voorgevel van het kantoor gemonteerd. Dit met oogmerk om in latere fase een elektrische bedrijfswagen te kunnen opladen. Want ook ons eigen vervoersbeleid willen we kaderen in duurzame mobiliteit. Om die reden schakelden we vorig jaar trouwens in ons Gents kantoor het gebruik van een plooifiets in voor verplaatsingen binnen Gent-Centrum.

Dit oplaadpunt stellen we vanaf heden gratis ter beschikking voor wie in nood komt met zijn fietsbatterij.

Gezien ons kantoor op 400 meter van de Leie ligt en op amper 800 meter van het kanaal Leie – Roeselare én gezien er nog geen oplaadpunt in de omgeving is/was, lijkt ons dit een zinvolle bijdrage. Wie op deze link klikt, ziet dat het stopcontact zich links onder de lichtreclames bevindt. Je bemerkt tevens dat er zitbankjes zijn, zodat je even kan uitrusten terwijl je wacht.

Uiteraard mag je even binnenwippen. We informeren je graag over ons duurzaam beleggingsaanbod. We zijn immers wel voor gratis, maar niet voor vrijblijvend!


Eén reactie op “Oplaadpunt E-bike”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *