Nieuwe loten in ons aanbod

We hebben het in het verleden (zie onze blogs van 16/08/2017 & van 09/11/2017) gehad over de gevolgen van de invoering van PRIIP’S en IDD-wetgeving. Hoewel bedoeld om de klanten beter te beschermen en te informeren, was het eerst merkbare effect van de invoering ervan verschraling van het aanbod. Veel verzekeraars knipten in de fondsen die ze verdeelden omdat de implementatie van de regelgeving behoorlijk wat werk (en uitbreiding van de verantwoordelijkheid) opleverde. Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder. En gelukkig keren we terug naar de toestand van vroeger. De sluizen bij de aanbieders gaan geleidelijk terug open. Zo zijn er sinds begin 2019 9 extra fondsen toegevoegd aan ons aanbod.

Het aanbod verfijnen en zorgen dat het past is een permanente bekommernis. Want we willen niet voor aap staan.

Deze zijn nog niet opgenomen in onze modelportefeuilles, maar ze worden al opgevolgd  met oog op latere inpassing.

Enkele ervan kunnen bijvoorbeeld nu al ingeschoven worden in beleggingsvoorstellen van klanten, die reeds 1 of meerder fondsen uit onze modelportefeuilles via andere kanalen in hun portfolio zitten hebben.

De nieuwe fondsen zijn niet allemaal topfondsen, maar we volgen ze toch omdat ze zich in de toekomst mogelijk toch nog ontpoppen. Sommigen zijn betrekkelijk nieuw en kunnen we op vlak van risico en rendement nog onvoldoende wegen. Enkele vullen een lacune in het aanbod én maken kans om volgend jaar wel opgenomen te worden in enkele modelportefeuilles.

Zo ziet u maar weer… ook beleggen is levende materie.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als home

Door Patrick

Verzekeringsmakelaar, die in Tak 23-verzekeringen belegt. De financiële crisis van 2008 én de gevolgen voor overheden, banken en burgers hakten er bij mij stevig in. Door de combinatie van inflatie en ultra-lage rentes organiseren we onze eigen verarming als we 'sparen'. Wie rendement wil halen moet gaan beleggen. Het liefst zonder medemens, maatschappij en milieu te schaden. Deze site wil hierbij een hulp zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.