geef uw geld meer waarde

BELEGGEN? JA, maar niet ten koste van DE PLANEET EN DE SAMENLEVING! VIa DEZE one-stop-shop kan je in meer dan 100 ethische beleggingsverzekeringen investeren. Beschikbaar vanaf € 104 (periodiek beleggen) of € 2.600 (eenmalig BELEGGEN).
Wat past het best bij jouw principes en risiCoprofiel? we zoeken het samen uit: ☎ 0495/22 49 77 – ⌨ info@ethischbeleggen.com

NELL wordt AFI.ESCA Luxembourg


Het lijk de normale gang vandaag de dag: de keuze tussen eten of gegeten worden. In de financiële wereld is centralisatie al een tijdje aan de orde. De wetgever wordt strenger (compliance), de klant wordt kieskeuriger, de informatica-investeringen om beiden tevreden te houden lopen op. Per 31 maart wordt NELL opgegeten door AFI.ESCA Luxembourg.

NELL wordt AFI.ESCA Luxembourg
NELL verdwijnt straks volledig uit beeld

Nord Europe Life Luxembourg (de uitgeschreven naam van verzekeraar NELL) was al een tijdje te koop. In 2018 verhuisde de verzekeraar intern binnen de grote groep Crédit Mutuel naar een ander onderdeel.

Maar in 2019 werd bekend dat men er de verzekeraar toch niet echt als onderdeel van hun core business zag. Uiteindelijk werd de verzekeraar overgenomen door AFI.ESCA Luxembourg.

AFI  wie?

AFI.ESCA Luxembourg is van oorsprong een regionale verzekeraar, die behoort tot de BURRUS-groep. Deze van oorsprong regionale verzekeraar (Straatsburg/Elzas), nog steeds in familiale handen, is sinds 1923 actief in de markt. Hij groeit zowel organisch, als door acquisitie. De groep bestaat momenteel uit een 50-tal bedrijven. Verzekeringen (en meer specifiek levensverzekeringen) is 1 van haar kernactiviteiten.

AFI.ESCA versterkte deze door in 2019 het restant van Euresa-Life over te nemen. Per 07/02/2020 werd via Ministerieel Besluit aan NELL de toelating gegeven om de totaliteit van haar verzekeringsportefeuille over te dragen aan AFI.ESCA. De effectieve datum van overdracht wordt 31/03/2020.

Hoewel we in het verleden goed konden samenwerken met NELL bleef een performante informatica een groot struikelblok. Zeker het luik voor informatie naar klanten en tussenpersonen.

Van AFI.ESCA kan trouwens hetzelfde gezegd worden. Maar daar is men – als onze informatie klopt- al een tijdje aan het werken aan een nieuw platform. Dit zou intern al af zijn. De migratie tussen het oude en het nieuwe platform én de integratie van de portefeuille Euresa-Life en NELL zal er wellicht voor zorgen dat we als professionals ten vroegste tegen het einde van het jaar hier toegang toe hebben.

Ruimer fondsenaanbod

NELL wordt AFI.ESCA Luxembourg
De streng katholieke foto moest bij Afi.Esca deugdelijkheid en degelijkheid uitstralen. Of dit anno 2020 nog voldoende wervend is?

Het aanbod beleggingsfondsen dat we via AFI.ESCA kunnen aankopen is veel uitgebreider dan dit van NELL. In dit pakket steken ook enkele fondsen die op vlak van duurzaamheid en ethiek acceptabel zijn. In ons blogbericht van 15/04/2019 hadden we het hier reeds over. Bij het jaarlijks opmaken van ons Excellbestand van fondsen die het waard zijn op te volgen, staken er per 01/01/2020 13 fondsen verdeeld via NELL en 21 fondsen verdeeld via AFI.ESCA in (sommigen fondsen konden toen bij beide verzekeraars aangekocht worden).

Het verdwijnen van NELL veroorzaakt dus geen aderlating in ons aanbod.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *