geef uw geld meer waarde

BELEGGEN? JA, maar niet ten koste van DE PLANEET EN DE SAMENLEVING! VIa DEZE one-stop-shop kan je in meer dan 100 ethische beleggingsverzekeringen investeren. Beschikbaar vanaf € 104 (periodiek beleggen) of € 2.600 (eenmalig BELEGGEN).
Wat past het best bij jouw principes en risiCoprofiel? we zoeken het samen uit: ☎ 0495/22 49 77 – ⌨ info@ethischbeleggen.com

Klaar voor lancering


 

Omdat ons bericht over Rio+20 misschien te negatief klinkt, willen we graag ook even een positief gegeven aanbrengen.

Op 22/06 wordt de langverwachtte Tesla S eindelijk op de markt gebracht.

Tesla Model S

Het betreft een elektrische auto die from scratch uitgedacht is en – buiten zijn buitengewone prijs- ook buitengewone prestaties belooft. Waar de huidige generatie EV (elektrische voertuigen) een actieradius van amper 150 kilometer halen (tenzij er noodgrepen uitgevoerd worden met bijkomende verbrandingsmotor, zoals bij Opel Ampera)  komt die onder andere in een versie, die tot 480 kilometer zou moeten halen.

De drijvende kracht achter dit voertuig, is de steenrijke internet-enterpreneur Elon Musk. Deze heeft zijn fortuin vergaard als 1 van de whizzkids die het betalingssysteem PayPal uitdacht en het daarna aan eBay kon verkopen. In plaats van op zijn lauweren te rusten, is hij zijn kapitaal gaan inzetten voor zijn eigen dromen: commerciële ruimtevaart & performante niet-vervuilende auto’s in de markt zetten.

Met SpaceX heeft hij vorige maand als eerste privébedrijf een capsule kunnen laten koppelen aan het International Space Station (ISS). Hierbij wordt bewezen dat er alternatieven zijn voor NASA.

De krachttoer, die hij nu wil uithalen met de lancering van Model S en binnen 2 jaar van Model X is een regelrechte middelvinger naar de klassieke automobielsector, die slechts mondjesmaat van haar olieverslaving afkickt. 

M.i. kan Elon Musk als 1 van de hedendaagse toonbeelden van maatschappelijk verantwoord Investeren (MVI) gezien worden. Met een beetje geluk haalt hij bij Time de Man of The Year-nominatie. 

Gezien de verkoop van EV momenteel fel onder de verwachtingen blijft, is het cruciaal voor de overlevingskansen van het bedrijf dat Model S een succes wordt. Op basis van de voorintekeningen ziet het er goed uit.

Maar het blijft afwachten of iedere belangstellende uiteindelijk ook overgaat tot een eigenlijke aankoop. Voor de Europese markt  is het wachten tot midden 2013 voor er geleverd wordt. Om manifest duidelijke redenen (de instabiliteit van de koers van de € ten opzichte van de $ door de eurocrisis) is zelfs de prijslijst voor Europa momenteel nog niet bekend gemaakt. Wie meer wil weten over het bedrijf en zijn producten kan dit hier vinden.

De titel van deze bijdrage Klaar voor lancering is op het lijf geschreven van Elon Musk, maar heb ik eveneens gebruikt in een powerpoint, die op enkele slides uitlegt wat wij willen doen:  www.ethischbeleggen.com is klaar voor lancering . Deze presentatie staat op Slideshare een sociaal media-kanaal, dat ook kan gebruikt worden voor wie op zijn PC zelf geen presentatieprogramma heeft.

Wie zich geroepen voelt om ons te helpen bij de bekendmaking van onze werking, kan met een eenvoudige mail aan info@ethischbeleggen.com ook een gepimpte versie van deze powerpoint toegestuurd krijgen voor verdere verspreiding. Maar zend alleen door naar wie zeker interesse heeft, want het bestand neemt +/- 6MB in beslag. 

Vanaf heden hebben we ook eenvoudig folders ter beschikking. Ook die kan je via mail bekomen (vermeld het aantal, maar overdrijf niet. De afvalberg moet niet nog groter worden).

 

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *