geef uw geld meer waarde

BELEGGEN? JA, maar niet ten koste van DE PLANEET EN DE SAMENLEVING! VIa DEZE one-stop-shop kan je in meer dan 100 ethische beleggingsverzekeringen investeren. Beschikbaar vanaf € 104 (periodiek beleggen) of € 2.600 (eenmalig BELEGGEN).
Wat past het best bij jouw principes en risiCoprofiel? we zoeken het samen uit: ☎ 0495/22 49 77 – ⌨ info@ethischbeleggen.com

Hoera voor de concurrentie !


 

Bovenstaande aanmoedigingskreet is wellicht a-typisch in zakelijke middens. Maar je treft hem hier toch aan. En we hebben het niet over

Ambiance verzekerd als de vanfaere langskomt.
Ambiance verzekerd als de vanfaere langskomt.

de gentse alternatieve fanfare De Concurrence die zeer smaakvolle worsten draait van alles wat hun oor en hart bekoort. Zij het nu wals, ska, polka, Balkangeluid het gaat door hun mangel en blijft in uw gehoor hangen.

Nee, ik heb het hier over de resultaten van een 25-tal duurzame fondsen, die in België verspreid worden door instellingen als Triodos Bank België, AG Insurance, Belfius Bank & KBC. Het zijn fondsen, die ik niet verdeel omdat ik vanuit mijn beroep als verzekeringsmakelaar geen aanbod kan doen dat via bankkanalen aangeleverd wordt. Hoewel AG Insurance een verzekeringsmaatschapij is, wordt het product dat ik daar aantref alleen via BNP Paribas Fortis en niet via makelaars verkocht.

Omdat 1 van de basisregels in ondernemen is dat je je ook de sterktes én de zwaktes van het aanbod van je concurrenten moet kennen, hou ik op een lijst ook bij welk aanbod van duurzame beleggingsfondsen / Tak23-verzekeringen door bovenvermelde organisaties verdeeld worden. Nu 2012 al bijna 2 weken achter de rug ligt, heb ik ook eens opgelijst wat de prestaties van hun  fondsen zijn.  En ook hier mag gezegd worden dat alle fondsen (de ene al meer dan de andere) er ook een puik 2012 hebben opzitten.

Net zoals de fondsen die Ethisch Beleggen aanbiedt, is het verhaal daarmee maar half vertelt. Of je nu via concurrenten of via ons belegt spreiding is de boodschap. En het hebben van een voldoende ruime beleggingstermijn is aangewezen. Immers de cijfers die hun fondsen voorlegden in 2011 kleurden ook vaak dieprood. En als we de return van die fondsen op 3 en 5 jaar bekijken, dan blijven er nog enkele, die het verlies van 2008 en 2011 nog niet te boven zijn. 

Maar kom, vorig jaar, deed je alvast financieel geen slechte zaak zo je via ons of via hen je beleggingen hebt gestructureerd (profit). En je deed dit met respect voor mens en planeet (people & planet).

Omdat ik in andere artikels reeds voldoende beklemtoond heb, dat onze fondsen het globaal gezien erg goed deden, is het nu ook eens het moment om de loftrompet uit te halen voor het aanbod van anderen. Die vaak al veel langer dan ikzelf een duurzaam én voor iedereen -die voldoende zoekt- toegankelijk duurzaam aanbod hebben.

Waarmee niet gezegd is dat wij hier géén specifieke voordelen hebben. Zo werken wij met een gespreid aanbod aangeleverd door (momenteel) 14 verschillende financiële instellingen uit binnen- en buitenland. Via 1 of enkele contracten ligt daardoor een erg ruime fondsenwaaier ter beschikking.

Hoera derhalve voor de concullega’s!

En ook hoera voor hun klanten!  Mensen, die in deze onduidelijke tijden hun morele -, religieuze –  of filosofische principes meegenomen hebben in het gesprek met hun bankier.

We maken geen karikatuur van de concurrenten, maar een knipoog mag toch wel?
We maken geen karikatuur van de concurrenten, maar een knipoog mag toch wel?

En ondanks de onverschilligheid en het cynisme, die ze ongetwijfeld in hun eigen omgeving én mogelijk ook binnen hun bankrelatie ontmoet hebben, toch voet bij stuk hielden bij hun beleggingskeuzes.  

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *