geef uw geld meer waarde

BELEGGEN? JA, maar niet ten koste van DE PLANEET EN DE SAMENLEVING! VIa DEZE one-stop-shop kan je in meer dan 100 ethische beleggingsverzekeringen investeren. Beschikbaar vanaf € 104 (periodiek beleggen) of € 2.600 (eenmalig BELEGGEN).
Wat past het best bij jouw principes en risiCoprofiel? we zoeken het samen uit: ☎ 0495/22 49 77 – ⌨ info@ethischbeleggen.com

Dienstmededelingen


Voor wie even niet opgelet heeft. Ook in de financiële sector veranderen vlag of wimpel wel eens.

De financiële markten evolueren. En net als in het echte leven, lijkt het er soms op dat dit steeds vlugger en vlugger gebeurd. Bij 2 leveranciers waar we sommige van onze oplossingen inkopen, is er belangrijk nieuws.

We vatten dit hier even samen:

  1. verzekeraar Generali Belgium werd per 31/05/2019 Athora Belgium. De naamsverandering is het slotakkoord in de overnamebeweging waardoor Athora verzekerings- en herverzekeringsgroep nu definitief actief is op de Belgische markt. Af te wachten is welke dynamiek dit kan teweegbrengen.
  2. verzekeraar NN Insurance Belgium zet de commercialisering van het NN Life Star Fund stop. Het betrokken fonds was 1 van de weinige mogelijkheden om op de Belgische markt aan duurzaam pensioensparen of lange termijn sparen te doen. Er wordt een zusterfonds in de markt gezet per 14/06/2019: NN Life Patrimonial Future. Het beheerteam en de tactische beslissingen blijven gelijk lopen met die van Star Fund. De insteek is echter lichtjes defensiever (10 % minder op aandelen gericht en 10 % meer op obligaties). Mondeling werd hierover als uitleg gegeven dat het fonds te veel bancaire kenmerken had om als verzekeringsfonds te kunnen fungeren. Maar misschien is het gewoon profileringsdrang (lees: het bankkanaal van NN wil niet dat haar verzekeringspoot +/- dezelfde producten verkoopt).

Onze blog bevat inmiddels tientallen artikels. Voor zover we konden hebben we de belangrijkste pagina’s en berichten aangepast aan die wijzigingen. Waar dit niet gebeurde, vragen we u “Athora Belgium” te lezen waar u nog “Generali Belgium” zou aantreffen. Idem voor “NN Life Patrimonial Future” waar nog “NN Life Star Fund” staat.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *