geef uw geld meer waarde

BELEGGEN? JA, maar niet ten koste van DE PLANEET EN DE SAMENLEVING! VIa DEZE one-stop-shop kan je in meer dan 100 ethische beleggingsverzekeringen investeren. Beschikbaar vanaf € 104 (periodiek beleggen) of € 2.600 (eenmalig BELEGGEN).
Wat past het best bij jouw principes en risiCoprofiel? we zoeken het samen uit: ☎ 0495/22 49 77 – ⌨ info@ethischbeleggen.com

Deze website is volledig CO2-neutraal


Het is aan de orde van de dag: reductie van de CO2-uitstoot. Vlaanderen gaat voor -32,6 % tegen 2030. Europa gaat voor – 55 % tegen 2030. En wil volledig CO2-neutraal zijn in 2050. Die CO2-reductie is nodig om de klimaatdoelen van Parijs te behalen.

Coverbel cvba, de verzekeringsmakelaar, achter deze site én Claerhout bvba, de dienstverlener voor Coverbel, doen al een tijd inspanningen om hun CO2-uitstoot te reduceren.

  • Op ons werkadres in Ooigem en Gent liggen sinds een 10-tal jaar zonnepanelen. Zij zorgen voor hernieuwbare elektriciteitsproductie.
  • De elektriciteitsleverancier, die de rest van de elektriciteit aanlevert, is gekozen op basis van zijn groene energie.
  • Sinds november 2013 verplaatsen we ons met een elektrische auto.
  • Via onze deelwerking “ethisch beleggen” promoten we duurzame beleggingen. 1 van de screeningselementen van de fondsen die wij aanbieden is hun CO2-blootstelling én hun betrokkenheid bij fossiele brandstoffen.

Digitaal is niet proper.

We kunnen er echter niet onder uit dat digitalisering en werken met email, websites, twitter,…. allemaal stroom vraagt en steeds meer impact heeft. Onze eigen stroom mag dan al zo groen als mogelijk zijn, de serverparken waar onze site gehost wordt en alle verbindingspunten waarlangs de communicatie met klanten of bezoekers verloopt, is dit wellicht veel minder. En in feite hebben we daar gewoon geen zicht op.

CO2-neutrale website
Met een jaarlijkse bijdrage compenseren we de CO2-uitstoot veroorzaakt door onze website en haar interacties.

Kunnen we daar iets aan doen?

Put you’re money where you’re mouth is!” Het is een spreuk die we al enkele keren gebruikten op deze site. In een evoluerende maatschappij  moeten we geregeld in de spiegel durven kijken. En zien of we ons gedrag niet nog meer in lijn moeten brengen met onze principes.  Wel, voortaan gaan we nog een stapje verder. Onze website werd volledig CO2-neutraal.

We tekenden in op het initiatief van CO2neutralwebsite.com. Meer dan 2500 bedrijven wereldwijd deden dit al. Ons certificaat draagt het nummer 5637.

Wat doet deze organisatie?

Na het betalen van een jaarlijkse bijdrage, afhankelijk van het aantal bezoekers op je site, investeert betrokken organisator je geld in CO2-reducerende activiteiten. Op een manier dat het de emissies van de eigen website (zowel de server als de klanteninteractie is mee afgedekt) geneutraliseerd worden.

Het geld wordt onder meer besteed aan:

Helpt dit wel?

Onze website en alle interactie errond blijft op elektriciteit draaien en daar komt CO2-bij vrij. We kopen de vervuiling af. En met ons geld wordt geïnvesteerd in gedrag dat CO2-reduceert. Het is dus compensatiegedrag.

Misschien nog het beste te vergelijken met de milieucompensatie die vliegtuigreizigers kunnen aankopen.Het is niet perfect. Kritiek erop is zeker mogelijk.

Kan je dan wegens de imperfectie van het resultaat niet beter afzien van een zinvolle inspanning? Mijns inziens: neen. Dit is alsof een obese mens besluit te stoppen met sporten omdat dagelijks 2 kilometer lopen zijn overgewicht niet opheft.

Gedragswijziging moet op vele domeinen plaatsvinden. En pas na langdurig volhouden, ziet men effectief resultaten. In het tegengaan van overgewicht als in het bestrijden van CO2-uitstoot, zijn alle stappen beter dan lethargisch op je divan terugplooien en argumenten bedenken om niets te doen.

Met een volledig CO2-neutrale website hopen we terug een beetje inspirerend te zijn voor anderen.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *