geef uw geld meer waarde

BELEGGEN? JA, maar niet ten koste van DE PLANEET EN DE SAMENLEVING! VIa DEZE one-stop-shop kan je in meer dan 100 ethische beleggingsverzekeringen investeren. Beschikbaar vanaf € 104 (periodiek beleggen) of € 2.600 (eenmalig BELEGGEN).
Wat past het best bij jouw principes en risiCoprofiel? we zoeken het samen uit: ☎ 0495/22 49 77 – ⌨ info@ethischbeleggen.com

De Ronde van €-rijk: een parabel – deel 5: de ploeg als werktuig


 

'ne Renner is Een Ploeg
‘ne Renner is Een Ploeg

 ‘ne Zanger is Een Groep luidde de titel van een LP van wijlen Wannes Van de Velde. En om Bart Peters te parafraseren samen ben je slimmer dan de zanger. De omkadering van een sportman/-vrouw loopt veel minder in de kijker dan de sporter zelf, maar neemt in belang toe. Natuurlijk mag het lichaam, het talent en het doorzettingsvermogen van een winnaar niet ontbreken. Maar een glansprestatie wordt zelden alleen bereikt. Wat zouden winnaars zijn zonder knechten, die hen bij pech terugbrengen naar voren of hun wiel afstaan en zelf wachten tot de volgwagen er aankomt? Waar zou een renner staan zonder chauffeur in de volgwagen, kinésist voor de massage voor en na de wedstrijd, dokter die hem begeleidt en kok die zorgt voor aangepaste voeding? Zonder nog van sportdirecteur, die strategie uitzet en de kopjes in dezelfde richting moet doen kijken en de mechanicien die instaat voor juiste afstelling van de fiets?

En wat zou men zijn als er geen technische staf is die nieuwe mogelijkheden opvolgt en inzet als ze nuttig blijken te zijn? Zie je een talentvolle renner van 2013 al rijden met een frame zoals het er 50 jaar geleden uitzag? Wat denk je: zou hij hoog eindigen in de rangschikking?

Ook bij beleggen heb je een diversiteit aan kennis én kunde nodig. Zelden zijn die in 1 persoon alleen aanwezig. En qua productenpallet (uw renners) kan je ook niet allen bij 1 type zweren. Zo ben je meestal gediend met een variatie aan producten. Voldoende spaargeld om een tegenslag te overbruggen of om te kunnen inspelen op een opportuniteit is een basisregel in beleggen. Zelfs al haal je daar géén rendement op, het zorgt er voor dat je een beleggingsproduct met meer potentieel uit de wind kunt zetten. Een beetje zoals een anonieme helper rond de 100e plaats in het klassement, die hoewel meestal onzichtbaar toch nuttig in te zetten is.

Inzichten van economen kunnen u helpen om uw strategie te bepalen. Inzichten uit de politiek kunnen u helpen om de evolutie van de fiscaliteit en de mondiale evolutie in te schatten. Inzichten uit de psychologie kunnen u helpen om het gedrag van uzelf en medebeleggers in te schatten.

En zoals het in de echte sportwereld ook gebeurt, soms is het nodig om je ploeg te versterken en iemand uit een ander team over te kopen/weg te lokken. Lees: je vertrouwde productenpallet te verlaten en een product dat je huisbankier, huisverzekeraar niet in huis heeft op een ander te halen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *