De Ronde van €-rijk: een parabel – deel 4: de rustdag

 

Afstand nemen van de dingen waar je mee bezig bent is nodig om fris van geest te blijven. Maar dit staat niet gelijk aan luieren. echte rust gedijt niet in wielermiddens

De meeste renners hebben ondanks hun voorbereiding (trainingsschema’s, hoogtestages, …) tijdens de dagelijkse ritten erg diep in hun reserves moeten tasten en verdienen dan ook tijdens de Tour 1 of meerdere rustdagen. 

Hoewel het dan voor de supporter om een nieuwsarme dag gaat, is dit voor renners in kwestie niet zomaar een dag van slapen. Vaak is er het emotionele bijtanken bij vrouw (en kinderen), gaat de kinésie en de taktiekbespreking gewoon door én korte trainingsritjes zorgen ervoor dat stramheid of verzuring geen kans krijgen. Soepel blijven en krachten opbouwen voor later kan immers alleen in het zweet des aanschijns gebeuren.

Ook bij beleggen is het nuttig om af en toe eens de afstand tussen neus en de cijfers te vergroten. Met een helikopterview ziet men immers dingen die anders niet ontdekt worden. Gas terugnemen maakt ook ruimte om elementen die verwaarloosd waren (literatuur bijv.) terug bij te benen. De kans op nieuwe frisse inzichten stijgt daardoor. En dat zorgt er voor dat je in vorm blijft voor de volgende ritten.

Hoewel de spreuk “sell in may and go away” ook insinueert dat de vakantieperiode niet interessant is voor beleggers en dat ze dus gerust het gareel kunnen afleggen, leert de ervaring dat die een verkeerde opvatting is.  Zie bijvoorbeeld maar eens naar dit lijstje van invloedrijke gebeurtenissen op de beurs gedurende de voorbije jaren. Het komt uit de VS, maar voor Europa en België ligt dit niet anders. The (financial) City never sleeps luidt dan wel eens de omschrijving.

Wie echter zelf zonder slaap alles wil opvolgen geraakt uitgeput en verloren. Wie er zomaar de riem aflegt, dreigt iets te missen en hopeloos achteruit geslagen te worden. Rusten: het is ook niet meer wat het geweest is! 😉

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als home

Door Patrick

Verzekeringsmakelaar, die in Tak 23-verzekeringen belegt. De financiële crisis van 2008 én de gevolgen voor overheden, banken en burgers hakten er bij mij stevig in. Door de combinatie van inflatie en ultra-lage rentes organiseren we onze eigen verarming als we 'sparen'. Wie rendement wil halen moet gaan beleggen. Het liefst zonder medemens, maatschappij en milieu te schaden. Deze site wil hierbij een hulp zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.