De Ronde van €-rijk: een parabel – deel 3: de laatsten kunnen de eersten zijn

 

Het gebeurt zelden dat wie de eerste gele trui meepikt, deze ook nog draagt na de slotetappe. Een Tour vergt een volgehouden langdurige inspanning, waarbij terreinkennis, een portie geluk en de juiste dosering van kracht en inspanning belangrijk zijn.

Goudgeel in het begin of Geel Goud op het einde?
Goudgeel in het begin of Geel Goud op het einde?

We verkijken ons soms wel op de glammer en de glitter van wie zich in het begin in de kijker fietst, maar in feite gaat het om het eindresultaat. De prijzen worden uitgedeeld aan de meet, maar de hoofdprijs pas aan de eindmeet.

Zo is het met beleggen ook. Het is niet omdat je producten kiest die in een eerste fase goed scoren dat je goed zit.

Terug naar de analogie met de Ronde: zodra de vermoeidheid zijn tol begint te eisen of de gevreesde bergen in zicht komen, kan een winnaar van een beginetappe weggevaagd worden uit het klassement of zelf volledig via de bezemwagen uit de koers stappen.

De latere winnaars zijn echter ook zelden diegenen die in de eerste weken niet attent bezig zijn. Wie in een overgangsetappe even niet oplet, kan een monsterontsnapping missen, waardoor hij misschien op het einde naast het podium valt.

Regelmaat en attent zijn in alle omstandigheden helpt zeker ook om een goed beleggingsresultaat te bereiken. Eén wedstrijd winnen is mooi, maar is behoorlijk vluchtig. Besteed er dan ook niet meer aandacht aan dan nodig. En eventjes de rol moeten lossen omdat je een baaldag hebt of omdat je dag voordien gevallen bent of door omstandigheden slecht sliep is ook niet erg. Shit happens ! Zowel in het leven van een coureur als in dit van een belegger. Maar wie scherp staat en goed getraind en gefocusd aan de wedstrijd begint, kan dit tijdverlies later nog grotendeels goedmaken.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als home

Door Patrick

Verzekeringsmakelaar, die in Tak 23-verzekeringen belegt. De financiële crisis van 2008 én de gevolgen voor overheden, banken en burgers hakten er bij mij stevig in. Door de combinatie van inflatie en ultra-lage rentes organiseren we onze eigen verarming als we 'sparen'. Wie rendement wil halen moet gaan beleggen. Het liefst zonder medemens, maatschappij en milieu te schaden. Deze site wil hierbij een hulp zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.