geef uw geld meer waarde

BELEGGEN? JA, maar niet ten koste van DE PLANEET EN DE SAMENLEVING! VIa DEZE one-stop-shop kan je in meer dan 100 ethische beleggingsverzekeringen investeren. Beschikbaar vanaf € 104 (periodiek beleggen) of € 2.600 (eenmalig BELEGGEN).
Wat past het best bij jouw principes en risiCoprofiel? we zoeken het samen uit: ☎ 0495/22 49 77 – ⌨ info@ethischbeleggen.com

De Ronde van €-rijk: een parabel – deel 1: bij de start


 

De 100e Ronde van Frankrijk wordt betwist. Een commercieel circus met veel economische belangen. Een massa kijklustige supporters volgen wat een meute al dan niet kunstmatig geforceerde sportmensen gedurende enkele weken presteren. Er is veel dagcommentaar in de pers of aan de toog. Het lijkt alsof de nulmeridiaan tijdelijk door de navel van de geletruidrager loopt.

tour de force?
tour de force?

Het gebeuren vormt een mini-biotoop, die zeker voor sociologen erg interessant is. In enkele stukjes gaan we de Tour de France eens als spiegel gebruiken om het over beleggingen te hebben.

Omdat de tijd van de “Frank” als munteenheid -tot nader order ;-< achter de rug ligt- zullen we onze stukjes daarom onder de noemen De Ronde van Eurorijk noemen.

Een startende belegger voelt zich wellicht een beetje zoals een supporter bij aanvang van de Tour. Hij volgt het rumoer van een spektakelstuk dat zich op gang trekt.

In kranten, op radio en TV worden voorbeschouwingen gegeven: hoe zwaar is het parcour ?, wie is in de form van zijn leven?, waar zit de sterkste ploeg?, wie heeft de beste voorbereiding achter de rug?, … en als slot uit dit alles: wie is de te kloppen man, de favoriet?

Net zoals iemand met beleggingsinteresse zich kan informeren : wat zijn de economische en financiële omstandigheden vandaag?, welke beleggingsproducten hebben het de voorbije periode goed gedaan?, bij welke bank/beheerder zitten de beste analisten?,  … om tot de eindvraag te komen: met welk beleggingsproduct haal ik straks het beste rendement?

En in beide gevallen blijft ook de vraag: wordt het spel eigenlijk wel eerlijk gespeeld?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *