geef uw geld meer waarde

BELEGGEN? JA, maar niet ten koste van DE PLANEET EN DE SAMENLEVING! VIa DEZE one-stop-shop kan je in meer dan 100 ethische beleggingsverzekeringen investeren. Beschikbaar vanaf € 104 (periodiek beleggen) of € 2.600 (eenmalig BELEGGEN).
Wat past het best bij jouw principes en risiCoprofiel? we zoeken het samen uit: ☎ 0495/22 49 77 – ⌨ info@ethischbeleggen.com

de eigen portefeuille in november 2021


Kommer en kwel.

Cop26, inflatie en Duitse hoop
Omikron-variant waait over Europa. Wind waar we geen energie bij oogsten

De VN-conferentie rond klimaat (COP26) kon niet echt een succes genoemd worden. De heropleving van de COVID-19-besmetting daarentegen. Boven Europa hangt het virus weer als een lagedrukgebied dat niet wil wijken. De op het einde van de vorige epidemieperiode vooruitlopende beurs was dus zeker voorbarig.

Cop26, inflatie en Duitse hoop
inflatie vreet een gat uit uw geld.

Ondertussen loopt de inflatie op en jaagt dit spaarders uit hun verlieslatende rekening. Voor november kwam die op jaarbasis op 5,6 % uit. De financiële beurzen genieten daardoor nog steeds van een instroom van vers geld. Dit drijft de koersen ophoog. Het is niet noodzakelijk zo dat de onderliggende economie zo sterk is. De spanning tussen de markt en de realiteit groeit. Of en wanneer ze ontploft is koffiedik kijken.

Duitsland gidsland?

Maar het is niet allemaal kommer en kwel. In Duitsland werd deze maand een regering gevormd, die echt werk lijkt te zullen maken van de vergroening van het economisch leven. Als de locomotief van de EU aanslaat bestaat de kans dat de Fit For 55-maatregelen die Europa wil uitrollen uiteindelijk toch vooruitgang boeken. Laten we hopen dat dit het geval is. De houding tegenover de ingebruikname van de Nord Stream 2-gasleiding kan hier indicatief zijn.

Portefeuille-evolutie.

Ondertussen reed onze eigen portefeuille verder op het uitgezette spoor. Het werd een maand van lichte achteruitgang. Te wijten aan de paniek rond de omikron-variant van corona, die een goede week geleden plots opstak.  De portefeuille staat nu op een YTD-rendement van 13,83 %. Eind oktober was dit nog 14,32 %.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *