geef uw geld meer waarde

BELEGGEN? JA, maar niet ten koste van DE PLANEET EN DE SAMENLEVING! VIa DEZE one-stop-shop kan je in meer dan 100 ethische beleggingsverzekeringen investeren. Beschikbaar vanaf € 104 (periodiek beleggen) of € 2.600 (eenmalig BELEGGEN).
Wat past het best bij jouw principes en risiCoprofiel? we zoeken het samen uit: ☎ 0495/22 49 77 – ⌨ info@ethischbeleggen.com

De eigen portefeuille in november 2014


 

Feest en vreugde. Maar voor hoelang?

Waar oktober het rendement van de portefeuille een gevoelige duw naar beneden gaf, heeft de voorbije maand niet alleen het verlies terug goedgemaakt, maar ook nog eens voor een forse stijging gezorgd. Nog maar eens een bewijs dat op korte termijn grote bewegingen mogelijk zijn. Of technischer: er blijft een grote volatiliteit in de markt. Of dat een reden is om er uit weg te blijven, zullen we maar achteraf weten. In alle geval met een YTD rendement van 7,46 % op een gespreide duurzame beleggingsportefeuille zijn we niet ontevreden. U kan de evolutie van de portefeuille hier volgen.

Deze maand zijn werkelijk alle onderliggende fondsen gestegen. Of het nu obligatiefondsen, gemengde fondsen, aandelenfondsen of ecologiefondsen (vb.sectorfondsen in groene energie) waren, het maakte allemaal niets uit. Ook de 2 fondsen die in $ noteren gingen vooruit. Gezien de waarde van de dollar tegenover de euro steeg, zit hier voorlopig dubbele winst in.(Uitleg over diverse soorten fondsen vindt u op het Tabblad FONDSEN hierboven).

Traditioneel beweert men dat er kans is op een aandelenrally in periode december/januari.

  • Fondsbeheerders, die rekenschap moeten geven over hun prestaties gaan nog wat schuiven in hun assets.
  • Her en der komt extra geld tevoorschijn, dat zijn weg zoekt naar rendement: denk eindejaarspremie / 13e maand.
  • pensioenspaarfondsen krijgen grootste deel van hun geld in deze periode binnen en moeten dit in beleggingen omzetten.

Maar gezien we momenteel is een a-typische financiële wereld leven, staat “traditie” daarom nog niet gelijk aan “zekerheid”.


2 reacties op “De eigen portefeuille in november 2014”

  1. We publiceren de reële portefeuille van de zaakvoerder maand na maand op de website van Coverbel: http://www.coverbel.be. Rechtsboven op deze site ziet u HOME OVER COVERBEL ONS AANBOD & E-TOOLS. Ga met cursor naar ONS AANBOD en er opent zich een menuutje waarin ook een titel ETHISCH BELEGGEN verschijnt. Klik hierop en je komt in een tekst waar we onderaan telkens een link naar een excellbestand toevoegen. Op die manier kan je de evolutie volgen sinds maart 2012.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *