geef uw geld meer waarde

BELEGGEN? JA, maar niet ten koste van DE PLANEET EN DE SAMENLEVING! VIa DEZE one-stop-shop kan je in meer dan 100 ethische beleggingsverzekeringen investeren. Beschikbaar vanaf € 104 (periodiek beleggen) of € 2.600 (eenmalig BELEGGEN).
Wat past het best bij jouw principes en risiCoprofiel? we zoeken het samen uit: ☎ 0495/22 49 77 – ⌨ info@ethischbeleggen.com

De eigen portefeuille in november 2003


 

De beheerder van deze site heeft in de voorbije maanden niet al te veel gepost. Reden daarvoor  was natuurlijk dat hij zijn eigen portefeuille leeggeschud had om zijnTesla Model S in ontvangst te nemen. Zie ook het bericht van 6/11/2013.

Heeft geruisloze reclame ook impact?
Heeft geruisloze reclame ook impact?

De trivia daar omheen (internetfora volgen, belettering, beschermingscoating), maar vooral toch de opstarten van www.teslaverzekering.com nam dan ook een behoorlijke hap uit de al reeds schaarse beschikbare tijd.

Ondertussen bleef de economische- , politieke –  en financiële wereld verder draaien. Op de bestaande beleggingsportefeuille van zaakvoerder Coverbel (hier te bekijken) resulteerde dit in een bescheiden verdere stijging. Gespreid duurzaam beleggen haalt sinds  jaarbegin (YTD) momenteel een rendement van 14,19 %.

Politiek viel in de voorbije maand op dat er ook op de  klimaatconferentie in Warschau amper pas op de plaats gemaakt werd. In Washington dreigt Obama reputatieschade op te lopen bij de uitrol van ObamaCare, zijn plan om betaalbare gezondheidszorg te organiseren in de VS. Als er binnen anderhalve maand terug over schuldherschikking moet gepraat worden kan dit de krachtsverhoudingen tussen Democraten en Republikeinen beïnvloeden. Deze laatsten zullen misschien bloed ruiken en kunnen zich eventueel nog minder inschikkelijk opstellen.

In Europa valt op dat er in Duitsland een coalitie christendemocraten met socialisten gevormd werd (Merkel III), die blijkbaar de teugels ietwat viert voor de eigen bevolking (Mimimumlonen omlaag en pensioenleeftijd teruggedraaid). Groot contrast met de inleveringen die men eerder van Zuid-Europa vroeg. In Frankrijk lijkt de populariteit van de president maar verder te verzwakken. Vandaag is rood er duidelijk niet meer de kleur van de liefde. Ook daar is het afwachten of er voldoende beleidskracht is om noodzakelijke hervormingen er door te halen. Hetzelfde kan uiteraard ook van ons land gesteld worden. Blijkbaar wordt alles in gereedheid gebracht om in verkiezingsmodus te gaan (nog 6 maand). Weinig doortastende maatregelen, maar veel mossel noch vis. Een bankhervorming die geen echte splitsing tussen sparen en risico oplegt, begrotingsmaatregelen die overal wat afschrapen zonder perspectief te brengen, een btw-verlaging op elektriciteit die niet echt een aanzet is tot duurzame relance,….

"De problemen zijn vanzelf gekomen. Ze zullen wel vanzelf verdwijnen". Guy Mathotfilosofie nog steeds populair
“De problemen zijn vanzelf gekomen. Ze zullen wel vanzelf verdwijnen”. Guy Mathotfilosofie nog steeds populair

Na 5 jaar crisis lijkt er in veel Europese landen bij politici een vermoeidheid te zijn ontstaan om verder gaan (in sommige gevallen moet er in feite nog begonnen worden) met doortastende hervormingen. Veel geschuif naar later, getil tot over volgende verkiezingen. Nochtans is er op economisch – en financieel vlak absoluut geen aanleiding om een versnelling lager te schakelen. Bedrijfssluitingen blijven zich aaneenrijgen, voor Nederland verlaagde S&P de kredietwaardigheid.

December is een maand met veel feesten. Een maand ook waarop de wereld naar het einde van het jaar toeleeft. Waarbij het leven tussen Kerstdag en Nieuwjaar voor velen zelf op rust, verlof en vakantie gericht is. Tenzij er ergens een onvoorziene gebeurtenis uitbreekt, zal er dus ook in de komende weken weinig belangrijk nieuws te rapen zijn.

Maar het is niet omdat inefficiënte structuren en onevenwichten niet aangepakt worden, dat er onderhuids geen bewegingen plaatsvinden.  Ooit breken die toch door  de oppervlakte. Soms is het dan te laat om ze nog aan te pakken en dondert een constructie die voor de eeuwigheid geschapen leek alsnog voor onze ogen in elkaar.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *