geef uw geld meer waarde

BELEGGEN? JA, maar niet ten koste van DE PLANEET EN DE SAMENLEVING! VIa DEZE one-stop-shop kan je in meer dan 100 ethische beleggingsverzekeringen investeren. Beschikbaar vanaf € 104 (periodiek beleggen) of € 2.600 (eenmalig BELEGGEN).
Wat past het best bij jouw principes en risiCoprofiel? we zoeken het samen uit: ☎ 0495/22 49 77 – ⌨ info@ethischbeleggen.com

De eigen portefeuille in mei 2015


 

1 van de deelwerkingen bij Coverbel nam een dermate grote hap uit onze beschikbare tijd in de voorbije dagen, dat we er niet toe gekomen zijn om tijdig onze maandelijkse update te publiceren. De schuldige?Ons aanbod voor Belgische Teslarijders. Meer en meer mensen doen er beroep op. Momenteel proberen we het aanbod uit te breiden naar alle elektrische wagens.

Electric Car Insurance trots op financieel resultaat
Electric Car Insurance trots op financieel resultaat

In dat kader waren we minor sponsor van de 2e E-rally op 31/05/2015. Deze dag stelde niet alleen de mogelijkheden en het bereik van volledig elektrische voertuigen in het daglicht. Ze bracht ook zo maar eventjes € 73.111 op voor JUSTDIGGIT . Een organisatie die zich inzet voor klimaatherstel en woestijnvorming bestrijdt. Je kan dus gerust zeggen dat ons sponsorgeld ethisch belegd werd.

En zo komen we terug op onze eigen portefeuille. Het was trouwens niet uit schaamte dat we geen update gaven. Integendeel. De portefeuille sprong op 1 maand van een YTD-rendement van 14,16 naar 16,66 %. De obligaties die er in vertegenwoordigd zijn, gingen achteruit. Dit omdat de rente toch wel onverwacht hard gestegen is. Deze daling werd echter ruimschoots gecompenseerd door stijging van de aandelenfondsen. Vooral de Europese aandelen blijven het goed doen. Het is al een tijdje dat beklemtoond wordt dat de Europese bedrijven terug aanknopen met groei (door stijgende dollarprijs krijgen ze concurrentieel voordeel, door lage olieprijs dalen productiekosten, ….). We zien dit duidelijk weerspiegeld worden in de koersen. Nochtans zijn er ook blijvende zorgen: de Griekse tragedie, die maar zijn beslag niet krijgt, minder economische groei wereldwijd, …  The only Way is dus zeker niet Up, Up, Up.

Euforie vertroebelt de geest.
Euforie vertroebelt de geest.

Nu de rente gestegen is, zal er wellicht opnieuw meer volatiliteit in de markt komen.. Spreiden blijft dus de boodschap. De stand van onze portefeuille kan je zoals steeds op de site van Coverbel raadplegen. U vindt ze hier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *