geef uw geld meer waarde

BELEGGEN? JA, maar niet ten koste van DE PLANEET EN DE SAMENLEVING! VIa DEZE one-stop-shop kan je in meer dan 100 ethische beleggingsverzekeringen investeren. Beschikbaar vanaf € 104 (periodiek beleggen) of € 2.600 (eenmalig BELEGGEN).
Wat past het best bij jouw principes en risiCoprofiel? we zoeken het samen uit: ☎ 0495/22 49 77 – ⌨ info@ethischbeleggen.com

de eigen portefeuille in juni 2023


Warm en banaal?

Het was me de maand wel: warm en dus al veel komkommernieuws in de kranten:

Maar toen was er plots een vreemde speciale militaire situatie binnen de ‘speciale militaire operatie‘: een huurlingenleger dat zich voor +/- 24 uur tegen zijn broodheer keert en dan eieren voor zijn geld kiest

Koude op komst of rustig verlof?

Op financieel vlak viel op dat de VS nu eindelijk ook cryptoplatformen onder de loupe nemen: Binance, … werden voorwerp van onderzoek . Maar ook de belgische financiële controleur FSMA floot Binance terug. In de financiële pers zagen we meermaals voorspellingen voor een lange – en koude financiële winter. Dat deze kan komen is natuurlijk niet uit te sluiten. Maar zoals steeds bij beleggen is voorspellen niet noodzakelijk gelijk aan visionair zijn.

Nu de meeste studenten hun examens achter de rug hebben, breekt de tijd van festivals en vakantie terug aan. De aandacht gaat dan meer naar bikinilijnen dan naar trendcurves. Er wordt meer ingezet op reserveren van café- en terrastafels dan op acquisities van bedrijven of aandelenpakketten. Kortom, de focus verschuift en de aandacht voor het financiële verslapt even. Pas achteraf zullen we weten of dit terecht was.

Hoe staat het ondertussen met ons rendement?

Met het oog op het zomerreces reed onze eigen portefeuille rustig verder op de ingeslagen weg. De eerste helft van het jaar verraste positief. De zware verliezen uit 2022 werden weliswaar nog niet goedgemaakt, maar toch al (meer dan) gehalveerd. Ter herinnering op 31/12/2022 strandde onze portefeuille op een verlies van 17,62 %. Nu staat ze op YTD + 7,95 %.

Hopelijk gaat het 2e semester op hetzelfde elan verder. Maar ook hier: hoop is irrationeel. Morgan Stanley heeft alvast geen hoge hoed op voor de Europese beurzen in de komende maanden. En dan is het weer gunstig dat onze modelportefeuille niet alleen investeert rond de eigen kerktoren, maar ook op andere continenten rendement bijeensprokkelt.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *