geef uw geld meer waarde

BELEGGEN? JA, maar niet ten koste van DE PLANEET EN DE SAMENLEVING! VIa DEZE one-stop-shop kan je in meer dan 100 ethische beleggingsverzekeringen investeren. Beschikbaar vanaf € 104 (periodiek beleggen) of € 2.600 (eenmalig BELEGGEN).
Wat past het best bij jouw principes en risiCoprofiel? we zoeken het samen uit: ☎ 0495/22 49 77 – ⌨ info@ethischbeleggen.com

De eigen portefeuille in juni 2017


 

Dat het warm was deze maand. En dat dit doet terugdenken aan de verschroeiende zomer van 1976. Maar ook dat vuur de aarde verteerde.

Hitte en vuur stond deze maand in het brandpunt

We zagen het in de natuur in Portugal, maar ook in een woonblok voor kansarmen in een rijke wijk van London. Door de loomte die over ons kwam en waarbij de vakantieperiode reeds zijn slagschaduw vooruit wierp, was er in beleggingsland eerder een pas op de plaats. Of zoals een recent begrip omschrijft: een konijnenmarkt. Minder heftig dan de stieren- of berenmarkt, maar een markt die rondhuppelt. Nu eens stijgend, dan weer dalend en na alle bewegingen uiteindelijk pas op de plaats maakt..

In dit klimaat (sic) zwom onze portefeuille een beetje achteruit. Het rendement sinds 01/01/2017 daalde van 9,069 % (31/05) naar 7,4 % (30/06).  Toch een beperkte toepassing van de oude spreuk: Sell in May and go Away.

Trouwens, van May gesproken. De Britse premier schoot zich in de voet door vervroegd verkiezingen uit te schrijven en die grandioos te verliezen. Een fors verlies van machtbasis én een ongewenste positie om de Brexit-onderhandelingen met de EU mee op te starten als gevolg. Maar ook aan de ander kant van het politieke spectrum vielen er klappen. De socialisten in Frankrijk vervoegen de barslechte resultaten die hun Nederlandse zusterpartij optekende. In België lag de PS – ditmaal in Brussel – onder vuur door ondoorzichtige- en hoge zitpenningen, voor bijeenkomsten die er soms zelfs niet eens waren. De Force Mayeur van de PS werd een zielige Farce Majeure.

[embedplusvideo height=”437″ width=”584″ editlink=”http://bit.ly/2sZ8Pjj” standard=”http://www.youtube.com/v/uxAelcaj7F4?fs=1″ vars=”ytid=uxAelcaj7F4&width=584&height=437&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep4343″ /]

Wat zal dit straks electoraal betekenen? Het zijn boeiende tijden op politiek vlak. Maar het populisme is zeker nog niet definitief verslagen.

In de VS was er even opschudding omdat de grote Techbedrijven (Apple, Alphabet (Google), Netflix,Facebook, Amazon,…) plots een appelflauwte kenden op de beurs. Maar er was al evenzeer opschudding toen Amazon enkele dagen later aankondigde de  volledige Whole Foods-winkelketen op te kopen. Hiermee een lijkt een bocht van 180 ° ingezet: Terug naar bricks and mortar . Of toch de verdere opmars van de  hybride verkoopsketen als compromis tussen virtueel (nieuw)  en fysisch (oud).

Kwam het door de hitte dat ook het federale overheidstekort blijkbaar smolt als sneeuw voor de zon in de laatste paar maanden? En nu de Turteltaks onwettig bevonden is ,moet de Vlaamse overheid naar een inningsalternatief voor de oversubsidiëring van groene stroomcertificaten zoeken. Welk konijn zal uiteindelijk uit de hoed getoverd worden.

In het financieel, economische en politieke leven zijn er meer cliffhangers dan in Thuis.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *