geef uw geld meer waarde

BELEGGEN? JA, maar niet ten koste van DE PLANEET EN DE SAMENLEVING! VIa DEZE one-stop-shop kan je in meer dan 100 ethische beleggingsverzekeringen investeren. Beschikbaar vanaf € 104 (periodiek beleggen) of € 2.600 (eenmalig BELEGGEN).
Wat past het best bij jouw principes en risiCoprofiel? we zoeken het samen uit: ☎ 0495/22 49 77 – ⌨ info@ethischbeleggen.com

De eigen portefeuille in juli 2016


 

Terwijl een groot gedeelte van West-Europa geniet van vakantierust, deed onze portefeuille een nieuwe poging (zie ook mei 2016) om uit het verlies te geraken. Dit is net niet gelukt. We stranden (no pun intended) op -0,005 % YTD. U vindt ze hier. Het doet een beetje denken aan de Contadorgetallen. Er is dus opnieuw een forse inhaalbeweging gebeurd. Of ze ditmaal zal standhouden en/of op het elan doorgegaan wordt is natuurlijk onbekend. Onze glazen bol is uitgeleend en komt maar niet terug.

Brood en Spelen: een winnende combinatie
Brood en Spelen: een winnende combinatie

Buiten de vakantierust, was er helaas ook opnieuw terreur te bespeuren in Midden-Oosten, Pakistan en ook Europa, waar Frankrijk momenteel het hardst getroffen is. No More Mr. Nice Guy voor Mohamed Lahouaiej Bouhlel. Het feit dat Frankrijk zo geviseerd wordt heeft mogelijk te maken met de frivole associaties die het land oproept (Paris, mode, …) verfoeilijke elementen in de ogen van de IS-hardliners. Naar het einde van de maand vielen ook de eerste slachtoffers in Duitsland. De reactie van de beide staatshoofden, die allebei komend jaar met verkiezingen af te rekenen hebben, kunnen niet diametraler tegen elkaar afgezet worden. Waar de Franse president herhaalt dat hij in oorlog is tegen Daesh, relativeert das Mädchen/die Mutti wat er gebeurt met een Wir schaffen das 2.

Aan de overkant van de plas is er een ravage geweest bij de Torys, waar premier en kandidaat-premier Boris Johnson de Brexit-beslissing niet overleefd hebben. Er is een nieuwe premier,  na Margaret Thatcher voor de 2e keer een vrouw, nu Theresa May. Men zegt wel eens ‘the men make the mess and the women clean it up’. Blijkbaar ook in het staatshuishouden.

Vrienden van Wall Street?
Vrienden van Wall Street?

Verder van ons, maar daarom met niet minder impact, is nu ook duidelijk dat in de VS de presidentsverkiezingen gaan tussen Donald Trump (republikein) en Hillary (Rodham) Clinton (democraat). Clinton hoort al het kraken van het glazen plafond, maar niemand durft nog beweren dat Trump geen kans maakt. Eens de Olympisch Spelen in Rio achter de rug zijn, zal de financiële aandacht wellicht al vlug op deze battle uitdraaien.

Maar mogelijks gaat dit alles aan u voorbij, als u inmiddels in de ban bent van Pokémon Go, de rage van de zomer 2016. Een sprekend bewijs dat ook in 2016 erg veel brains en geld geïnvesteerd wordt in trivialiteit en niet in zaken die er werkelijk toe doen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *