geef uw geld meer waarde

BELEGGEN? JA, maar niet ten koste van DE PLANEET EN DE SAMENLEVING! VIa DEZE one-stop-shop kan je in meer dan 100 ethische beleggingsverzekeringen investeren. Beschikbaar vanaf € 104 (periodiek beleggen) of € 2.600 (eenmalig BELEGGEN).
Wat past het best bij jouw principes en risiCoprofiel? we zoeken het samen uit: ☎ 0495/22 49 77 – ⌨ info@ethischbeleggen.com

De eigen portefeuille in juli 2015


 

Waar we in onze bijdrage van vorige maand nog niet zeker over waren, heeft zich alsnog ontrolt. Veel drukte om de situatie in Griekenland, maar uiteindelijk werd daar op de rand van de afgrond alsnog een princiepsakkoord bereikt. In plaats van een

“grexit”, slikte premier Tsipras de voorwaarden van de schuldeisers van zijn land,  zijnde EU, IMF en ECB. Of hij ze ook zal of kan uitvoeren moet nog blijken. Zijn “partij” Syriza is in alle geval sterk verdeeld. Het was alvast een pokerspel, waarbij de boekhoudersmentaliteit het bij IMF en Europa gewonnen heeft op de empathische kant. Het beeld van een Europa als sociaal alternatief op het bikkelharde liberalisme van bijv. VS ligt aan diggelen. Deel uitmaken van EU /Eurozone is alvast niet meer hoopvol en wervend. Maar dit houdt natuurlijk ook geen pleidooi in om potverteren te laten samengaan met niet-saneren. Want sowieso nemen we dan een hypotheek op het leven en werken van wie achter ons komt..

Ook de vorige maand reeds aangekondigde crash in China heeft zich wat verder doorgezet. Hoewel de westerse media zo gefocust op voorgaande paragraaf waren, dat dit niet erg veel aandacht kreeg in onze pers. Omdat de Chinese overheid erg actief optrad met ver- en geboden voor beleggers, is de “vrije markt” hier momenteel buiten spel gezet. Dat maakt dat moeilijk in te schatten is wat er juist aan de hand is. En van die onduidelijkheid is een belegger niet echt gediend. Er zijn immers al meer dan eens etterbuilen ontploft bij zaken, die in de black box staken. Denk maar aan de herverpakte hypotheken in 2007 -2008.

Wat deed onze portefeuille? Ze jojo-de ietwat (omlaag, omhoog en terug, ….). Maar uiteindelijk is het maandresultaat toch positief. Sinds 01/01/2015 is de waarde gestegen met 13,95 % .

Nu is een maandresultaat natuurlijk niet zo belangrijk. De trend die zich zou kunnen aftekenen is dit echter wel. Maar door bovenvermelde dikke mist is het momenteel moeilijk om effectief een duidelijke trend waar te nemen.

We blijven dan ook op koers: kopen bij in onze maandelijks mandje, maar verschuiven niets. Een houding die bij Titanic uiteindelijk verkeerd uitpakte.Maar gelukkig zijn wij betere stuurlui. Want we staan aan wal. ;-).

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *