geef uw geld meer waarde

BELEGGEN? JA, maar niet ten koste van DE PLANEET EN DE SAMENLEVING! VIa DEZE one-stop-shop kan je in meer dan 100 ethische beleggingsverzekeringen investeren. Beschikbaar vanaf € 104 (periodiek beleggen) of € 2.600 (eenmalig BELEGGEN).
Wat past het best bij jouw principes en risiCoprofiel? we zoeken het samen uit: ☎ 0495/22 49 77 – ⌨ info@ethischbeleggen.com

De eigen portefeuille in juli 2014


 

Een groot pak van de bewoners in de Westerse wereld is in de ban van vakantie en  zonnebrand. De rest van de wereld lijkt gewoon in brand te staan.

Zoals Tom Waits het uitdrukt “The killing had intensified along the road to peace“.

[embedplusvideo height=”384″ width=”584″ editlink=”http://bit.ly/1u6gHaK” standard=”http://www.youtube.com/v/78YpvJI6eSw?fs=1″ vars=”ytid=78YpvJI6eSw&width=584&height=384&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep1992″ /]

De verontwaardiging over dit alles staat -uitzonderingen niet te nagelaten- op een laag pitje.

De grote geopolitieke gebeurtenissen hebben tot heden ook geen ravage veroorzaakt in mijn portefeuille. Het YTD-rendement is gedaald naar 3,68 %. U vindt het maandelijks overzicht hier terug.

De obligatiefondsen die er deel van uitmaken profiteerden van een nieuwe rentedaling om zelf nog in waarde te stijgen. Bij de aandelenfondsen is de reactie meestal andersom, hoewel er ook daar zelfs enkele nog lichtjes vooruit gingen.

Het is best mogelijk dat de fall-out van enkele van de gebeurtenissen uit juli zich met vertraging in de komende weken/maanden zal manifesteren. Zo kunnen economische sancties tov. Rusland de uitvoer van enkele Europese bedrijven verminderen en kan de economische groei daardoor verder terugvallen. Het bankroet van Argentinië zou de aandacht ook kunnen trekken op andere landen die er qua staatsschuld en terugbetalingscapaciteit niet goed voorstaan.

Voorlopig dus veel onduidelijkheid over de richting die voor ons ligt. Het lijkt voorlopig mee te vallen. Maar het is al meer stil geweest voor de storm uiteindelijk in alle hevigheid ontstak.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *