geef uw geld meer waarde

BELEGGEN? JA, maar niet ten koste van DE PLANEET EN DE SAMENLEVING! VIa DEZE one-stop-shop kan je in meer dan 100 ethische beleggingsverzekeringen investeren. Beschikbaar vanaf € 104 (periodiek beleggen) of € 2.600 (eenmalig BELEGGEN).
Wat past het best bij jouw principes en risiCoprofiel? we zoeken het samen uit: ☎ 0495/22 49 77 – ⌨ info@ethischbeleggen.com

De eigen portefeuille in januari 2015


 

de stier lijkt moeilijk te bedwingen.
de stier lijkt moeilijk te bedwingen.

Eén twaalfde van het nieuwe jaar is reed achter de rug. En het was een blitzstart.Onze portefeuille kon hier ook mee van profiteren en steeg de voorbije maand met 4,56 %. U vindt ze hier terug.

In Europa waren alle ogen in de eerste plaats op Mario Draghi gericht. Zoals door de markt verwacht heeft die een QE aangekondigd, waarvan het te besteden bedrag uiteindelijk toch hoger opliep dan algemeen verwacht. Op de input van dit vers gedrukt geld werd blijkbaar reeds geanticipeerd, want de aandelenbeurzen maakten een behoorlijke sprong in Europa. De sprong is mede te verklaren door de verdere daling van de € tov. de $. En door de fors gedaalde prijzen op de oliemarkt. Beide situaties komen de expertmogelijkheden van de Europese bedrijven ten goede. Dat de rente verder zakte hielp ook nog een beetje, gezien dit de koersen van de obligaties ook nog aanwakkerde.

Naar het einde van de maand bleek er een beetje terughoudendheid. Wellicht toch gedeeltelijk veroorzaakt door de verkiezingsuitslag in Griekenland. Hoewel de Griekse economie niet erg zwaar weegt, heeft de keuze voor Syriza én de opstelling van die partij toch terug de aandacht op de nog niet afgesloten eurocrisis getrokken. Zo er een Grexit komt, kan dit schommelingen geven omdat dit het idee dat de euro onomkeerbaar is zou aantasten. Andere landen in de zuidflank van Europa komen dan ook weer in het vizier.

duurzame ontwikkeling past ook in je financiën
duurzame ontwikkeling past ook in je financiën

Uiteraard is het niet realistisch om de huidige stijging zomaar door te trekken naar de volgende maanden. Dit zou rendementen genereren, die de hebzucht en risicobereidheid al te zeer stimuleren. Maar luidt het spreekwoord niet “goed begonnen = half gewonnen“? We zijn dus niet mistevreden.

Onze duurzame portefeuille bewijst nu al 3 jaar dat je er financieel op vooruit kan gaan door rekening te houden met mens en milieu. People, Planet en Profit blijken te combineren met rendement.  Anderzijds moet gewezen worden op de correlatie van de portefeuille met de klassieke financiële beleggingsmarkt. Er komen dus zeker ook nog momenten waarop de bewegingen neerwaarts gaan.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *