geef uw geld meer waarde

BELEGGEN? JA, maar niet ten koste van DE PLANEET EN DE SAMENLEVING! VIa DEZE one-stop-shop kan je in meer dan 100 ethische beleggingsverzekeringen investeren. Beschikbaar vanaf € 104 (periodiek beleggen) of € 2.600 (eenmalig BELEGGEN).
Wat past het best bij jouw principes en risiCoprofiel? we zoeken het samen uit: ☎ 0495/22 49 77 – ⌨ info@ethischbeleggen.com

De eigen portefeuille in februari 2015


 

Kort door de bocht kunnen we zeggen dat februari gewoon het verlengde van januari was. De stijging van de markten in Europa doet inmiddels een beetje denken aan het begrip irrational exuberance, dat Alan Greenspan in 1996 lanceerde.

Slapend rijk worden? Rendement en rust gaan zelden samen. Onze portefeuille lijkt even in overdrive.
Slapend rijk worden? Rendement en rust gaan zelden samen. Onze portefeuille lijkt even in overdrive.

De eigen portefeuille steeg vrolijk door en haalt nu een YTD-rendement van 11,59 %   % .U vindt ze hier (onderaan de tekst).

Er zijn vele redenen waarom er een stijging is. Onder andere:

  • Europa had een inhaalbeweging te goed (werd verwacht in 2014, maar bleef toen uit)
  • de € daalt tov. de $ waardoor Europese bedrijven markten kunnen heroveren
  • de gedaalde olieprijs zorgt voor goedkopere productiekost
  • de QE van Mario Draghi houdt de rentes laag
  • er is een (tijdelijk) vergelijk gevonden met Griekenland en ook in Oekraïne zwijgen de wapens momenteel
  • de gestegen risico-appetijt van veel mensen, die vaststellen dat spaarrekeningen & vastrentende producten maar blijven dalen en nu hun gelden verschuiven.

Maar er is wellicht ook een beetje te veel optimisme in de markt. De negatieve berichten lijken geen impact te hebben. De markt zit duidelijk weer in een manische periode.

Wat niet hoeft te betekenen dat de kanteling voor de deur staat. De eerste gepubliceerde bedrijfsresultaten over 2014 lijken de optimistische trend te ondersteunen.

Hoewel…. er nog steeds een spreekwoord blijft dat de eerste zwaluw niet noodzakelijkerwijs koppelt aan het uitbreken van de lente.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *