geef uw geld meer waarde

BELEGGEN? JA, maar niet ten koste van DE PLANEET EN DE SAMENLEVING! VIa DEZE one-stop-shop kan je in meer dan 100 ethische beleggingsverzekeringen investeren. Beschikbaar vanaf € 104 (periodiek beleggen) of € 2.600 (eenmalig BELEGGEN).
Wat past het best bij jouw principes en risiCoprofiel? we zoeken het samen uit: ☎ 0495/22 49 77 – ⌨ info@ethischbeleggen.com

De eigen portefeuille in augustus 2018


 

De voorbije maand doofde de vakantie stilletjes uit. Gedurende deze periode  mocht Griekenland zijn krukken weggooien te staan en diepte de crisis in zijn buurland Turkije verder uit. Erdogan rekent op Allah om uit het moeras te raken.

In Techland knalde Amazon door – (+ € 2.000 / aandeel) en autobouwer Tesla tegen de muur. Diens CEO lijkt het vertrouwen van meer beleggers kwijt te raken door zijn vlucht vooruit rond delisting én het gevonden geld hiervoor. Ook zijn uitgesponnen werkethiek lijkt wonden na te laten. Het valt te bezien wie hier munt uit slaat. In het beste geval gaat het hier om de extra mile, die  CEO Musk loopt om zijn kindje definitief levenskrachtig te houden.

Wat nu Mr. Hulot? Des Vacances?

En in Frankrijk springt milieuminister en – icoon Nicolas Hulot uit de regeringstrein omdat de hervormingen te traag gaan en hij er geen vat op krijgt. President Macron krijgt zo een nieuwe smet op zijn blazoen.

Maar door dit alles heen bleef de grote droogte lang het gespreksonderwerp bij uitstek.

De eigen portefeuille kon ook genieten van het zonnetje. Ze groeide lichtjes aan en bereikt nu een YTD-rendement van 3,58 %. Dit niettegenstaande 5 onderdelen ervan op verlies staan.

Nu alle actoren terug uit verlof zijn, staat er mogelijk een hete herfst voor de deur. In België: gemeenteraadsverkiezingen, Belfius al dan niet naar de beurs, …

Nieuwe tijden voor de boeg of denken we dit maar?

Ook in het buitenland zijn er belangrijke afspraken. Doen de tussentijdse verkiezingen in de VS de president daar zijn boute uitspraken  inslikken en wordt hij wat inschikkelijker? De vrees voor een handelsoorlog zou er alvast door verminderen. Sleept het V.K. alsnog een werkzame Brexit in de wacht?

Neen, saai wordt het niet 10 jaar na het begin van de financiële crisis.

Te meer omdat we in de VS bijna terug aan een omgekeerde rentecurve toe zijn.  Meestal een goede voorspeller van een nakende recessie. En wie zijn we om zelfzeker te stellen “This time it’s different!“?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *