geef uw geld meer waarde

BELEGGEN? JA, maar niet ten koste van DE PLANEET EN DE SAMENLEVING! VIa DEZE one-stop-shop kan je in meer dan 100 ethische beleggingsverzekeringen investeren. Beschikbaar vanaf € 104 (periodiek beleggen) of € 2.600 (eenmalig BELEGGEN).
Wat past het best bij jouw principes en risiCoprofiel? we zoeken het samen uit: ☎ 0495/22 49 77 – ⌨ info@ethischbeleggen.com

De eigen portefeuille in april 2013


 

Er lijkt nog steeds helium in onze beleggingen te zitten.
Er lijkt nog steeds helium in onze beleggingen te zitten.

1 keer per maand publiceren we een update van onze eigen portefeuille. De gegevens  staan op de website van Coverbel en u vindt de link hierhier . Deze maand was er een lichte stijging van de waarde. Gerekend vanaf 01/01/2013 is er een rendement van 5,88 %. Deze portefeuille is enerzijds reëel (ons geld zit daar in), maar anderzijds ook een beetje van een showcase (ze bevat een groot -niet alle- aantal van de fondsen die wij verdelen en is om die reden niet representatief voor wie zijn risicoprofiel in rendement vertaald wil zien). Ze kan dus niet als een concreet aanbod gezien worden, maar wel als een indicatie van wat we u kunnen aanbieden.

De onderliggende fondsen en de aandelen of obligaties die zij bevatten blijven natuurlijk in de tussentijd niet onbeweeglijk zitten. De maandelijkse update die we nu publiceren geeft bijv. niet de felle schommelingen weer die de portefeuille in de voorbije maand kenmerkte. Zo gingen de waarden ervan gedurende de eerste 2 weken van april relatief stijl naar beneden, terwijl ze  naar het einde van de maand terug opwaarts bewogen. In die zin is het wellicht nuttig om op de pagina waar de portefeuille gepubliceerd is ook eens enkele overzichten uit andere maanden aan te klikken . Zo kan je de bewegingen per gepubliceerde lijn beter inschatten. En zo zie je wellicht ook het nut van voldoende diversificatie.

De eerste weken van april hadden we nog te maken met de gevolgen van de Cypruscrisis: het besef dat de eurocrisis niet voorbij is en tevens de onzekerheid wie daarbij mee in het bad getrokken wordt. Naar het einde van de maand lijkt het er op dat de beurzen de onzekerheid terug verwerkt hebben.

Nochtans blijft de economische situatie zeker in Europa niet goed. Meer en meer ogen worden op Frankrijk gericht (stijgende overheidsschuld en geen dynamisch regeringsbeleid). Met betrekking tot de zuiderse landen lijkt de vlugge vorming van de regering in Italië (na tijd van impasse) ook te wijzen op druk van economische en financiële omstandigheden. Omdat de economische opleving uitblijft, doen dan ook terug geruchten de ronde mbt. renteverlaging door de ECB.

Niet leuk voor spaarders, maar bestaande obligaties lijken daardoor toch terug wat waarde te winnen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *