geef uw geld meer waarde

BELEGGEN? JA, maar niet ten koste van DE PLANEET EN DE SAMENLEVING! VIa DEZE one-stop-shop kan je in meer dan 100 ethische beleggingsverzekeringen investeren. Beschikbaar vanaf € 104 (periodiek beleggen) of € 2.600 (eenmalig BELEGGEN).
Wat past het best bij jouw principes en risiCoprofiel? we zoeken het samen uit: ☎ 0495/22 49 77 – ⌨ info@ethischbeleggen.com

De eigen portefeuille begint aan 2021


de eigen portefeuille begint aan 2021
2020 = achter de rug. Onze portefeuille staat opgefrist aan de start van een nieuw jaar.

Traditiegetrouw wordt de eigen portefeuille bij aanvang van het nieuwe jaar onder handen genomen. Een beetje zoals een door het jaar heen verwilderde boom ook gesnoeid wordt. De eigen portefeuille begint aan 2021. Ze is opgeschoond om goed uit de startblokken te kunnen schieten.

Alle rendementen worden terug op 0 gezet.

De in 2020 maandelijks bijeengespaarde deelbewijzen worden toegevoegd aan het totaal aantal deelbewijzen van het betreffende fonds.

Andere aangebrachte wijzigingen

1. Zoals eerder aangekondigd werd de participatie in Skagen Kon-Tiki verkocht. Het fonds is niet duurzaam genoeg bevonden. Hierdoor is het totaal belegd bedrag van de eigen portefeuille van € 60.440,07 gezakt naar € 53.892,19.

2. In december onderging het fonds La Française Inflection Point Actions Euro een reglementswijziging. Dit gaat gepaard met een naamswijziging. Voortaan noemt dit fonds La Française Actions Europ Capital Humain.

3. Door de verkoop van Skagen Kon-Tiki, steeg de portefeuille in duurzaamheidsgehalte (volgens de Morningstar Sustainability Rating) van 4,165 naar 4,455. Dit op een schaal tot 5.

4. Ook in ons eigen objectiveringsscore gaat de portefeuille een stap vooruit. Waar ze eind 2020 strandde op 4,93, staat ze nu op 5,54. Hier geldt een schaal tot 10. Hoe die score opgebouwd is, vindt u hier terug.

SRRI 5 = eerder risicovol

5. Ook de risicograad (SRI) van de portefeuille is wat gestegen. Van 4,3431 naar 4,5696. Op de oude -meer gebruikte- SRRIschaal stijgt de portefeuille tot 5,57.  Beide schalen gaan van 1 (laag risico) tot 7 (hoog risico).

6. Het geld dat maandelijks naar Skagen Kon-Tiki ging gaat voortaan naar Nordea Global Climate & Environment Fund.

7. De maandelijkse bijdragen aan NN Gl. Sustainability Eq., Triodos Eq. Impact , NN Patr. Balanced Sust. European worden opgetrokken.

8. De maandelijkse bijdrage aan Carmignac Emergents wordt wat verminderd.

Waar vindt u deze portefeuille?

Net zoals in de voorbije jaren kan je de portefeuille terugvinden op Ethisch Beleggen? Nu ook via uw verzekeringsmakelaar!.

U vindt er eerst wat commentaar over de evolutie van de portefeuille door de jaren heen. En onder rubriek 4. vindt u de maandelijkse evolutie. Deze is toegankelijk door te klikken op een link, die naar een excelbestand opent. Iedere maand krijgt de portefeuille een update.

Disclaimer.

de eigen portefeuille begint aan 2021
Uitzicht op een mooi rendement is geen garantie op een mooi rendement. Stormachtig weer kan uw beleggingsbootje alle kanten opduwen. Illustratie: Ergo Life

Beleggen is geen exacte wetenschap. Of ook  2021 winst oplevert is geen uitgemaakte zaak. Deze portefeuille simpelweg kopiëren is geen verstandige beslissing.

Vooraleer je belegt dien je eerst je beleggingsprofiel op te maken: welk risico is voor jouw aanvaardbaar?, over welke beleggingstermijn beschik je?, heb je voldoende financiële reserves om financiële tegenslagen te overbruggen? … zijn allemaal vragen die hierbij gesteld moeten worden.

De eigen portefeuille is bestemd voor wie risico accepteert en een beleggingshorizon van minstens 7 jaar heeft.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *