geef uw geld meer waarde

BELEGGEN? JA, maar niet ten koste van DE PLANEET EN DE SAMENLEVING! VIa DEZE one-stop-shop kan je in meer dan 100 ethische beleggingsverzekeringen investeren. Beschikbaar vanaf € 104 (periodiek beleggen) of € 2.600 (eenmalig BELEGGEN).
Wat past het best bij jouw principes en risiCoprofiel? we zoeken het samen uit: ☎ 0495/22 49 77 – ⌨ info@ethischbeleggen.com

Beursrally: situatie na week 4


Live vanop de konijnenmarkt

Het was een week waardoor de onzekerheid rond de omikronbesmetting nieuwe maatregelen genomen werden (denk aan lockdown in Nederland). Ook speelden de inflatieverwachtingen hun rol. Algemeen was er dus een neiging tot verlies. Echter gisteren was er opnieuw een opflakkering van hoop en alles kroop terug omhoog. Misschien is het ook gewoon de hebzucht van bodemvissers die toeslaat. Er staat momenteel zoveel geld aan de kant én er is zoveel FOMO dat al enkele maanden ieder dipje door onervaren beleggers als niet te missen koopopportuniteit gezien wordt.

beursrally in konijnenmarkt
Geen stieren- & geen berenmarkt. De konijnenmarkt heerst eind 2021.

Maar al bij al is het nu al weken op én neer én op én neer. Dit is een minder gekende periode in de financiële markten. Stierenmarkt (alles richting hoger) of berenmarkt (alles richting lager) zijn genoegzaam gekend. Maar we zitten met de beursrally midden in een konijnenmarkt: het huppelt maar wat in het rond, zonder een duidelijke richting.

Concrete cijfers na week 4.

Tussen de haakjes staan de cijfers van vorige week.

De evolutie van onze beleggingsfondsen.
 • BNP Paribas Aqua Classic: – 0,16 % (+ 0,46 %)
 • NN (L) Global Sustainable Equity:  – 2,38 % (-1,33 %)
De evolutie van onze aandelen.
 • Royal Dutch Shell: – 1,34 % (-1,90 %)
 • Ahold Delhaize:  -2,42 % (-2,19 %)
 • Adyen: -4,26 % (+ 1,60 %)
 • Prosus: – 3,07 % (-5,42 %)
 • X-Fab: -3,02 % (+ 3,08 %)
 • Air Liquide: -1,45 % (+2.46 %)
 • Microsoft: – 2,49 % (-1,92 %)
 • NVIDIA: – 7,97 % (- 4,52 %)
 • Facebook: – 3,22 % (+ 0,21 %)
 • Apple: + 7,57 %(+ 9,97 %)
 • Tesla: – 8,06 %(- 10,92 %)
 • Visa: + 6,20 % (+ 3,60 %)
beursrally in konijnenmarkt
Weinig lekkers op het menu deze week. Of het zou konijn met pruimen moeten zijn.

Vooral de tech-aandelen lijken de weg naar beneden gevonden te hebben. Chipsboeren  als X-Fab en NVIDIA, softwaregiganten als Facebook en Microsoft. Allen delen ze in de klappen.  Adyen, het betaalplatform voor ons onlinekoopgedrag nog het meest. De stijging van de inflatie, waardoor de winstontwikkeling in de toekomst minder gigantisch lijkt dan bij 0-rente is hier debet aan. Bij Tesla, door sommigen ook als software op wielen gezien, lijkt het bloeden gestelpt. Daar maakte de extravagante bedrijfsleider, nota bene via een satirische website, bekend dat hij voldoende aandelen verkocht om (eindelijk eens) fatsoenlijke belastingen te betalen.

De resterende cash

Door het correct beantwoorden van quizvragen is die gestegen tot € 5.715,46.

Ranking.

Met een theoretische winst van € 1.200,03 sta ik even theoretisch nu (23/12 – 10u05) op plaats 3.632 op 29.060 deelnemers. Ook in de fondsenrangschikking tuimelde ik enkele plaatsen. Daar ben ik nu n° 154 (op 4.907 deelnemers).

Had ik niet theoretisch (met spelelementen)belegt, maar in realiteit, dan stond ik nu op een verlies van € 862,93. Afwachten welke kant het konijn de volgende weken kiest.

Conclusie:

Onze rankings zijn ietwat geflatteerd, gezien we op andere momenten in de week dieper gezakt waren. We verwachten in de komende week niet al te veel beweging, gezien er voor velen vakantie heerst. Op het eerste zicht hebben we er dus nog goed zicht dat we onze basisdoelstelling in dit spel bereiken (bij beste 33% eindigen). Maar het blijft ietwat onnatuurlijk: het zinvolle van een langetermijnstrategie op korte termijn willen bewijzen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *