Onze aanpak

Hoe gaan we aan de slag? We overlopen hieronder de stappen van “interesse in ” tot “realisatie van”. Zo ontstaat een goede belegging.

Wat wij van u verwachten?

We dienen ons door de administratie te werken - Zo ontstaat een goede belegging
“Administratieve vereenvoudiging” is niet de norm bij Belgische- en Europese regelgevers als het over beleggen gaat. We moeten ons samen door wat papieren heen werken.

We kunnen u alleen een gepast voorstel doen nadat we inzicht in u én uw verlangens hebben.

We vallen onder een wettelijk kader dat ons hierop afrekent. Maar zelfs al was dit niet zo, dan nog is die kennis noodzakelijk. Ons doel is immers een belegging bieden die voldoet aan uw eigen wensen én behoeftes. Niet aan die van ons.

Een afspraak in onze kantoren om met elkaar kennis te maken kan altijd. Maar -omdat we benaderd worden uit diverse hoeken van Vlaanderen- is het efficiënter als we u al kunnen inschatten vooraleer we met elkaar afspreken.

Daarom vragen wij u ons de nodige informatie (identificatie, kennis en ervaring, te investeren kapitaal) digitaal én op voorhand te bezorgen.

Loopt u vast tijdens die administratie?  Geen probleem. Bel ons tijdens de kantooruren. We zetten u dan verder op weg.

1. U identificeert zich.

Op basis van verzekeringswetgving moeten we van elke klant een gestandaardiseerde klantenfiche hebben.  U kan deze hier opmaken. Wil dit document na ondertekening aan ons doorsturen (@: info@ethischbeleggen.com). Wil tevens een afdruk (voor- en achterkant) van uw identiteitskaart meesturen.

2. Welk doel heeft u met de belegging? Wat is uw kennis en ervaring mbt. beleggen. 

Niet alleen u, maar ook de wetgever verwacht dat wij u een passend- & geschikt product voorstellen. Door te peilen naar uw kennis én ervaring op vlak van beleggen, u te bevragen op uw financiële draagkracht én uw financiële doelstellingen in kaart te brengen,  kunnen we uw beleggingsprofiel opstellen.

weet wat je zelf wil - zo ontstaat een goede belegging
U houdt het heft in handen via uw eigen antwoorden

We ontwikkelden hiervoor een vragenlijst. U vindt deze hierDuw na het invullen ervan op de verzendknop. Zowel u als wij ontvangen dan een kopie van uw antwoorden.

Wees aub. zo correct mogelijk als u ons gegevens verstrekt. Zo niet staan wij al van bij aanvang op het verkeerde been. En is de waarde van ons advies op voorhand ondergraven.

3. Welk kapitaal wenst u te investeren.

U kan bij ons terecht voor een eenmalige investering (vanaf € 2.600 ). Maar ook voor een periodieke investering (vanaf € 104 / maand of € 312 / trimester).  U maakt die (en andere keuzes) duidelijk via het document Verder Finetunen . Let op vraag 2 en vraag 5  hebben een drop-downmenu. Daarmee maakt u verborgen keuzevakken zichtbaar. 

Wil na invullen ook dit document aan ons terugbezorgen. Deze extra antwoorden laten ons toe onze oplossingen nog beter op uw behoeften af te stemmen.

Kortom: u laat (spreekwoordelijk) in uw kaarten kijken. 

Wat mag u van ons verwachten?

We zijn onderworpen aan de strenge GDPR-wetgeving ter bescherming van de privacy. De vertrouwelijke behandeling van uw gegevens is dus gegarandeerd.

Zodra we van u alle gegevens ontvangen hebben, gaan we aan de slag.

1. We vertrekken vanuit uw informatie.
 • Verzekeringsmakelaar Coverbel, die de dienstverlening voor Ethisch Beleggen verzorgt , toetst of u als persoon/rechtspersoon in aanmerking komt voor een beleggingsvoorstel. De richtlijnen van FSMA mbt. witwassen van geld en financiering van terrorisme moeten immers gerespecteerd worden.
 • Wij toetsen uw houding én verwachtingen aan een voldoende groot aantal Tak 23 oplossingen.
 • We controleren of deze passen binnen de technische vereisten die onze leveranciers in hun producten inschrijven.
2. Wij bezorgen u ons voorstel.
 • We stroomlijnen onze bevindingen tot een gepersonaliseerd voorstel dat we u in digitale vorm bezorgen.
3. Samen zetten we het voorstel om tot een belegging.
 • Wij contacteren u telefonisch en maken een afspraak om dit voorstel vervolgens te bespreken.
 • Als het nodig blijkt uit de bespreking, dan passen wij dit voorstel nog aan.
  • misschien steken enkele van de fondsen die wij u voorstellen al in uw portefeuille,
  • misschien wil u toch enkele andere accenten leggen op basis van persoonlijke voorkeuren,
 • Na uw akkoord vullen we samen alle documenten in. Zo wordt de belegging definitief vastgelegd.
 • Praktische info:
  • Voorzie minstens 1 tot 1 1/2 uur voor de afspraak. Dit laat ons toe om rustig te werken, waardoor we ook op al uw vragen kunnen ingaan.
  • We komen –indien gewenst– bij u thuis. Maar u bent zeker ook welkom op ons kantoor in 9000 Gent, Meerhem 149 HGoogle Places ) of in 8710 Ooigem, Desselgemsestraat 1 b/001 (Google Places).

Kortom: Wij doen u een gepersonaliseerd beleggingsvoorstel én staan in voor afhandeling er van.

Samengevat:  wij mengen uw openheid met onze deskundigheid. En zo ontstaat een goede belegging.

(update: 21/08/2019)

3 reacties op “Onze aanpak”

Beste,

We werken niet met rekeningen, maar met beleggingsverzekeringen.
Stuur een berichtje naar info@ethischbeleggen.com met hoe we met je in contact kunnen komen (telefoonnummer,…). We contacteren je dan voor een afspraak en bezorgen je wat huiswerk ter voorbereiding.

Hoogachtend,

Patrick claerhout

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.