Onze aanpak

Hoe gaan we te werk? Van interesse tot realisatie: zo ontstaat een goede belegging.

Wat wij van u verwachten?

Als het over beleggen gaat is “administratieve vereenvoudiging” nog niet de norm bij Belgische- en Europese regelgevers. We moeten ons dus samen door wat papieren heen werken.

We kunnen u slechts een gepast voorstel doen als we inzicht in u én uw verlangens hebben.

We vallen onder een wettelijk kader dat ons hierop afrekent. Maar zelfs al was dit er niet, dan nog is die kennis noodzakelijk. Het doel is immers een belegging bieden die voldoet aan uw eigen wensen én behoeftes. Niet aan die van ons.

Een afspraak in onze kantoren (zie verder) om met elkaar kennis te maken kan altijd. Maar omdat we benaderd worden uit diverse hoeken van Vlaanderen is het efficiënter als we u al kunnen inschatten vooraleer we met elkaar afspreken.

Daarom hebben we voorzien dat u ons de nodige informatie op 3 punten (identificatie, kennis en ervaring, te investeren kapitaal) digitaal en op voorhand kan bezorgen.

Loopt u vast tijdens die administratie?  Geen probleem. Bel ons eventjes tijdens de kantooruren. We zetten u zo verder op weg.

1. U identificeert zich.

Op basis van verzekeringswetgving moeten we van elke klant een gestandaardiseerde klantenfiche hebben.  U kan deze hier opmaken. Gelieve dit document na ondertekening aan ons door te sturen (@: info@ethischbeleggen.com). Gelieve tevens een afdruk (recto/verso) van uw identiteitskaart mee te sturen.

2. U vertelt ons over uw doelstellingen met deze belegging en over uw kennis en ervaring mbt. beleggen. 

Niet alleen u, maar ook de wetgever verwacht dat wij u een passend- & geschikt product voorstellen. Door te peilen naar uw kennis én ervaring op vlak van beleggen, u te bevragen op uw financiële draagkracht én uw financiële doelstellingen in kaart te brengen,  kunnen we uw beleggingsprofiel opstellen.

U houdt het heft in handen via uw eigen antwoorden

We ontwikkelden hiervoor een vragenlijst. U vindt deze hierDuw na het invullen ervan op de verzendknop. Zowel u als wij ontvangen dan een kopie van uw antwoorden.

Wees aub. zo correct mogelijk in de gegevens die u verstrekt. Anders staan wij al van bij aanvang op het verkeerde been. En is de waarde van ons advies op voorhand ondergraven.

3. U vertelt ons welk kapitaal u wenst te investeren.

U kan bij ons zowel terecht voor een eenmalige investering (vanaf € 2.600 ) als voor een periodieke investering (vanaf € 104 / maand of € 312 / trimester).  U maakt die (en andere keuzes) duidelijk via het document Verder Finetunen . Let op bij vraag 2 en vraag 5. Deze hebben een drop-downmenu, waarmee u verborgen keuzevakken zichtbaar maakt. 

Wil na invullen ook dit document aan ons terugbezorgen. Door deze extra antwoorden zullen onze oplossingen nog beter op uw behoeften aansluiten.

Kortom: u laat (spreekwoordelijk) in uw kaarten kijken. 

Wat kunt u van ons verwachten?

Omdat we onderworpen zijn aan de strenge GDPR-wetgeving ter bescherming van de privacy, hoeft u zich  geen zorgen te maken over de confidentialiteit van uw gegevens. Wij garanderen u een vertrouwelijke behandeling.

Eens we van u alle gegevens ontvangen hebben, gaan we aan de slag.

1. We starten achter de schermen.
 • We (de dienstverlening voor Ethisch Beleggen wordt verzorgd door verzekeringsmakelaar Coverbel) toetsen of u als persoon/rechtspersoon in aanmerking komt om een beleggingsvoorstel te ontvangen. De richtlijnen van FSMA mbt. witwassen van geld en financiering van terrorisme zijn ook op onze werking van toepassing.
 • Wij toetsen uw houding én verwachtingen aan een voldoende groot aantal Tak 23 oplossingen.
 • We controleren of deze passen binnen de technische vereisten die onze leveranciers in hun producten inschrijven.
2. We bezorgen u ons voorstel.
 • We stroomlijnen onze bevindingen tot een gepersonaliseerd voorstel dat we u in digitale vorm bezorgen.
3. Samen zetten we het voorstel om tot een belegging.
 • Wij contacteren u telefonisch en maken een afspraak om dit voorstel te bespreken.
 • Als het nodig blijkt uit de bespreking, dan passen wij dit voorstel nog aan.
  • misschien heeft u enkele van de fondsen die wij u voorstellen al in portefeuille,
  • misschien wil u toch enkele andere accenten leggen op basis van persoonlijke voorkeuren,
 • Na uw akkoord vullen we samen alle documenten in om de belegging definitief vast te leggen.
 • Praktische info:
  • Voor de afspraak moet U minstens 1 tot 1 1/2 uur tijd voorzien. Dit tijdsspanne laat ons toe om rustig te werken, zodat we ook op al uw vragen kunnen ingaan.
  • We komen -indien gewenst- bij u thuis. Maar u bent ook welkom op ons kantoor in 9000 Gent, Meerhem 149 HGoogle Places ) of in 8710 Ooigem, Desselgemsestraat 1 b/001 (Google Places).

Kortom: Wij doen u een gepersonaliseerd beleggingsvoorstel én staan in voor afhandeling er van.

Samengevat:  wij mengen uw openheid met onze deskundigheid. Zo ontstaat een goede belegging.

(update: 25/07/2019)

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Beste,

   We werken niet met rekeningen, maar met beleggingsverzekeringen.
   Stuur een berichtje naar info@ethischbeleggen.com met hoe we met je in contact kunnen komen (telefoonnummer,…). We contacteren je dan voor een afspraak en bezorgen je wat huiswerk ter voorbereiding.

   Hoogachtend,

   Patrick claerhout

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.