ONS AANBOD

Ethisch Beleggen wil binnen de grenzen van haar mogelijkheden (site van verzekeringsmakelaar COVERBEL) de hand reiken naar wie zijn geld op een duurzame manier wil investeren.

Er zijn veel manieren om dit te doen. En op deze site komen ze niet allemaal aan bod. Wat kunnen we u wel aanbieden?

Particulieren

  1. Hier hebben we een aanbod dat beantwoord aan de fiscale regels van pensioensparen en lange termijn sparen. Beide zijn spaarformules met als doel aan pensioenopbouw te doen. En dat op een wijze, waarbij je je inleg ook van je belastingen kan aftrekken. Met andere woorden: de overheid stimuleert deze manier van vooruitzien door u te belonen met een belastingreductie.
  2. Maar de bedragen die u aan de kant zet via pensioensparen en lange termijn sparen zijn niet voldoende om zorgeloos van je oude dag te kunnen genieten. Zeker omdat de gemiddelde levensduur stijgt en er dus een steeds langere periode geleefd wordt na het einde van je beroepsloopbaan. Sparen/beleggen zonder fiscaal voordeel is voor de meesten onder ons dan ook een noodzaak. Met meer dan 100 fondsen die wij opvolgen kunnen we hier voor iedereen een aangepast aanbod doen dat zo duurzaam mogelijk is.

Zelfstandigen

Zelfstandigen met een vennootschap kunnen via een Individuele Pensioentoezegging (IPT) voor zichzelf ook een bijkomende pensioenvoorziening opbouwen. Wil je dit doen, dan kan  dit ook met duurzame fondsen.

Bedrijven

Bedrijven die hun financiële reserve op een duurzame manier willen inzetten, terwijl ze toch beschikbaar hadden tot voor kort geen oplossing. Ondertussen zijn er hier toch mogelijkheden.