Duurzaam pensioensparen & langetermijnsparen

 

Voor uzelf, maar niet ten koste van anderen

Sinds 2017 is het pensioenspaarfonds van NNIP (Star Fund) toegevoegd aan de beleggingsfondsen die NN Belgium (het vroegere Delta Lloyd Life) verdeelde. Het wordt er verdeeld onder de naam NN Strategy Fiscaal.

Sinds oktober 2018 trekt Star Fund resoluut de kaart van duurzaamheid. Het paste zijn beleggingsstrategie hier volledig op aan. Alle beleggingen die niet voldeden werden de deur gewezen. Zodat een 100 % ESG-conform fonds beschikbaar wordt, voor wie zijn derde pensioenpijler wil invullen.

De derde wat?
De derde pensioenpijler bestaat uit 2 producten, die met elkaar te combineren zijn

enerzijds pensioensparen

Interessant voor u? Ontdek hier zowel de voorwaarden voor fiscale winst, als de voordelen en risico’s van NN Strategy Fiscaal pensioensparen.

& anderzijds het langetermijnsparen

Interessant voor u? Ontdek hier zowel de voorwaarden voor fiscale winst, als de voordelen en risico’s van NN Strategy Fiscaal Langetermijnsparen.

Het gaat dus over de individuele pensioeninspanningen die u als particulier op eigen houtje doet én die -mits bepaalde voorwaarden worden nageleefd-  een groot fiscaal voordeel opleveren. U betaalt minder belasting.

Duurzaam,  rendabel en geschikt voor mij?

Ja. Het Fonds scoort hoog op vlak van duurzaamheid (5 globes op 5) en bovengemiddeld op  vlak van rendement bij Morningstar (4 sterren op 5).

Met een risicoprofiel van 4 (*) op 7 is het geschikt voor een belegger met een neutraal profiel. Dus voor iemand die niet al te bang is van een beetje waardeschommelingen.


Gezien het risico op wanprestaties verkleint, naarmate de duurtijd van een belegging langer wordt én pensioenopbouw sowieso een lange termijn-project is, mag bijna iedereen die nog een duurtijd van 10 jaar voor de boeg heeft in dit product stappen.

Hoe kan u dit product onderschrijven bij Ethisch Beleggen? 

  • ofwel maakt u een telefonische afspraak (056/666349 of 09/3950303) om langs te komen op ons kantoor in Ooigem of Gent. Samen vullen we dan de nodige documenten in.
  • ofwel surft u naar deze pagina en bezorgt u ons de ingevulde klantenfiche (naar info@ethischbeleggen.com). Meldt in uw mail dat het gaat over pensioensparen en/of langetermijnsparen. Vervolgens vult u uw beleggingsprofiel in. Wij contacteren u daarna voor de verdere opvolging.

Meer technische informatie? 

essentiële beleggingsinformatie
factsheet
prospectus
algemene voorwaarden van NN Strategy Fiscaal
financiële informatiefiche van NN Strategy Fiscaal

(*): we geven hier de KIID-scoring weer. In de nieuwe KID-reglementering  krijgt dit product een lagere score: 3 op 7.  Info over het verschil hier

(versie: 06/04/2019)