Categorieën
home

Rijkdom, een verkeerd begrepen droom.

 

“Geld maakt niet gelukkig” zegt de volksmond. Toch lijkt het de ambitie van veel mensen om rijk te worden. Want met geld koop je je vrijheid! Toch? In haar nieuwe campagne SCHATHEMELTJERIJK maakt Triodos Bank Nl duidelijk dat rijkdom niet gaat over het hebben van grote financiële overschotten. Voor wie het mocht vergeten zijn, dit maakt je o.a. tot een rijk persoon :

  • het hebben van een drive
  • het delen met anderen
  • het onafhankelijk kunnen zijn
  • innoveren ten gunste van een betere wereld

SchathemeltjerijkDe campagne kan worden gezien als een logische vervolgstap van Triodos Bank op haar voorgaande campagnes ‘Klein. Het Nieuw groot’ (juli 2012), ‘Groei is meer dan een cijfer’ (december 2013) en ‘5 dingen die ze je niet vertellen over de economie’ (december 2014), die alle drie inspeelden op een breed gedragen behoefte de economie te vernieuwen. In 6 korte testimonials word je nu uitgedaagd om mee te denken en je eigen definitie van rijkdom te herijken.

Dirco te Voortwis, boer
“Rijk worden is meer het verkleinen van je hebzucht dan het vergroten van je bezit.”

Angaangaq, stamoudste uit Groenland
“If you become aware of your wealth, your life will change.”

Runa Khan, sociaal ondernemer uit Bangladesh
“Rijkdom is voor mij onafhankelijk zijn.”

Douglas Rushkoff, filosoof uit New York
“The function of money is not to make you rich”

Isabel Rupschus, die zonder geld leefde
“Hoe je geld uitgeeft bepaalt uiteindelijk hoe de samenleving eruit ziet.”

Anne-Marie Rakhorst, rasechte ondernemer
“Rijkdom is voor mij als ondernemer geen doel op zich.”

Deze blog heeft geen rechtstreekse banden met Triodos, maar voegt deze campagnebeelden toch toe in haar site. Omdat we stilaan terug in de periode van bezinning (advent / Kerstmis voor katholieken onder ons) en die van het maken van goede voornemens (Nieuwjaar) zitten. Food for thought is dan altijd welkom. In een periode waarin maag en lever overspoeld worden, kunnen we die extra mentale calorieën wel gebruiken.

En voor alle vaders en moeders, peter en meters, oma’s en opa’s die straks op een nieuwjaarsbrief vergast worden: open eens iets anders dan je portefeuille. Deel liever je dromen, je aspiraties en je bevlogenheid met de volgende generatie. Ben je die onderweg in je leven kwijtgeraakt? Open dan je hart en laat je inspireren door de gedrevenheid en verwachtingen van de jeugd.

Door Patrick

Belgisch verzekeringsmakelaar (voordien sociaal-assistant en bankagent) bij wie -door de financiële crisis van 2008 én de gevolgen voor overheden, banken en burgers- volgende inzichten rijpten:
1. Uitsluitend 'sparen' is organiseren van uw eigen verarming. Dit door de combinatie van inflatie & ultra-lage rentes.
2. 'Beleggen' is nodig om nog enig rendement te behalen.
3. Dit kan ook zonder mens, maatschappij en milieu te schaden.
Ik doe dit via beleggingsverzekeringen (Tak 23). In de blogberichten licht ik mijn zoekproces én mijn inzichten in de wereld van duurzaam beleggen toe.

Één reactie op “Rijkdom, een verkeerd begrepen droom.”

Volledig mee eens. Voor mij persoonlijk is rijkdom kunnen doen wat ik wil doen en er voldoening uit halen. Geld alleen maakt niet gelukkig. Maar totaal geen geld maakt wel ongelukkig. Het is eerder het evenwicht wat belangrijk is.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.