Categorieën
home

Ons rek is terug aangevuld !

 

Wie deze blog leest herinnert zich het bericht van 28/02 ll.. De titel ervan verraadde onheil: Lelijke streep door de rekening . Door de run-off bij 1 van de verzekeraars waar we ons aanbod betrokken, vielen we plots op een veel kleiner aanbod voor onze klanten terug.

een saaie look, maar boeiende inhoud op onze planken.
een saaie look, maar boeiende inhoud op onze planken.

Omdat dit niet echt gunstig is in het kader van risicospreiding, is Ethisch Beleggen dadelijk op zoek gegaan naar een alternatief om de verschraling waarmee we buiten onze wil geconfronteerd werden op te vangen.

Het heeft wat langer geduurd dan bij de recente pausverkiezing vooraleer we witte rook konden melden, maar nu is het toch zo ver. Vanaf vandaag hebben we terug een nieuwe partner en zo wordt ons aanbod opnieuw evenwichtiger.

De nieuwe partner biedt niet het volledige gamma dat we eerder via Euresa-Life verdeelden. Maar anderzijds zit er ook een nieuw beleggingsfonds bij, dat nooit eerder in ons aanbod stak én de werkingsmodaliteiten zijn ook beter (zo bijv. vanaf € 10.000 ipv. € 15.000 toegankelijk en lagere uitstapkosten zo u onverwacht gedurende de eerste jaren van uw belegging toch wil uitstappen).

Al bij al toch een goede oplossing. Om een beetje in de sfeer te blijven, gezien het terug een Luxemburgse verzekeraar is die Euresa-Life opvolgt, kunnen we spreken van een Processie van Echternach : 3 stappen vooruit nadat we er eerst 2 achteruit moesten doen.

Beleggen: niet alleen van voor naar achter. Maar ook van links naar rechts  en van boven naar onder
Beleggen: niet alleen van voor naar achter. Maar ook van links naar rechts en van boven naar onder bewegen

 

Door Patrick

Belgisch verzekeringsmakelaar (voordien sociaal-assistant en bankagent) bij wie -door de financiële crisis van 2008 én de gevolgen voor overheden, banken en burgers- volgende inzichten rijpten:
1. Uitsluitend 'sparen' is organiseren van uw eigen verarming. Dit door de combinatie van inflatie & ultra-lage rentes.
2. 'Beleggen' is nodig om nog enig rendement te behalen.
3. Dit kan ook zonder mens, maatschappij en milieu te schaden.
Ik doe dit via beleggingsverzekeringen (Tak 23). In de blogberichten licht ik mijn zoekproces én mijn inzichten in de wereld van duurzaam beleggen toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.