Inspiratiebronnen op weg naar duurzaamheid

 

Samen in hetzelfde schuitje. Mensen en organisaties op weg naar verandering.
Samen in hetzelfde schuitje. Mensen en organisaties op weg naar verandering.

www.lowimpactman.be : Steven Vrommans one-mans actie ter verlaging van de ecologische voetafdruk. Een Don Quichote, die nu eens niet Tegen, maar Voor windmolens vecht.

www.bewustverbruiken.be : Website van het Netwerk Bewust Verbruiken. Boordevol uitdagingen en tips

ecolife.be : tips voor verenigingen, bedrijven, overheid en consumenten voor verminderen van onze ecologische voetafdruk onder de slogan Eco makes life better .

www.topten.be : Koop je elektrotoestellen en meer op basis van hun milieu-impact. Goed voor milieu & je portefeuille.

www.bondbeterleefmilieu.be : Koepel van Vlaamse Milieubewegingen met informatie over tal van thema’s

www.the shift.be : Belgisch ontmoetingspunt voor organisaties en bedrijven, die zich rond duurzaamheid engageren

www.mvovlaanderen.be : kenniscentrum maatschappelijk verantwoord ondernemen

www.argusmilieu.be : het milieupunt van KBC en Cera dat informeert en inspireert voor een duurzame en milieuvriendelijke samenleving.

www.bcorporation.net : Beweging van meer dan 1000 bedrijven uit meer dan 30 landen en meer dan 50 industriële takken met 1 doel: de wereld beter maken.

Sustainia : Inspirerend Deens initiatief dat op zoek gaat naar nieuwe duurzame oplossingen in diverse sectoren en daarover publiceert.

Club van Rome : Al meer dan 30 jaar stelt deze organisatie dat er grenzen aan de economische groei zijn. Deze denktank probeert de boodschap van duurzaam omgaan naar beleidsterreinen en naar particulieren te laten doorsijpelen. Hier de site van de Europese afdeling.

United Nations Global Compact : Initiatief van de Verenigde Natiën om bedrijven gevoelig te maken voor mensenrechten, rechtvaardige arbeidsverhoudingen, milieu en tegengaan van corruptie. Dit volgens 10 universele regels.

350.org : burgerinitiatief in inmiddels meer dan 180 landen, dat zich inzet om het globale klimaat te redden. Dit onder motto CO2 uitstoot van 350 houdt onze planeet levend. Inmiddels zitten we echter boven de 400 en nog steeds stijgend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.