Géén cashverrichtingen

 

Al enkele keren kreeg ik de vraag hoe er dient betaald te worden als iemand met ons in zee gaat voor zijn/haar ethische beleggingen?

Mogelijk was de onderliggende vraag of we wel betrouwbaar waren? Ik kan natuurlijk moeilijk de loftrompet steken over het eigen bedrijf. Dit is nooit geloofwaardig. Maar wellicht is het geruststellend te weten dat er géén cashverrichtigen gebeuren.

Nadat we uw profiel aangemaakt hebben, doen we u een beleggingsvoorstel. Ga je daar mee akkoord, dan zullen we je vragen om je betaling te doen rechtstreeks op rekeningnummer van de door ons geselecteerde verzekeraar. Op die manier moet er niet gevreesd worden dat er gelden aan onze handen blijven plakken. Het zou trouwens erg zijn dat een organisatie met het woord ethisch in zijn naam, zich daar zou aan bezondigen.

Wie de aandrang voelde om zijn zwartgeld via ons wit te wassen, komt dus van een kale reis thuis. Als verzekeringsmakelaar zijn wij onderworpen aan waakzaamheidsprincipes om witwassen van geld en financiering van terrorisme tegen te gaan.

De tijd dat cash koning was, is trouwens voorbij. Net zoals het leven van Johny Cash, bij leven omschreven als The Man in Black.  In België is het verboden om nog cashverrichtingen te doen hoger dan € 3.000.

Wie die regels met de voeten treedt, riskeert gevangenisstraf. En daar is het meestal niet zo gezellig als in San Quentin, waar de eerder reeds genoemde country-zanger een groot stuk van zijn bekendheid mee verwierf. Voor wie het zelf wil natrekken, is er dit live-verslag. (redactie: 12/01/2018)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *