Categorieën
home

€ 223.000.000.000

 

De Tijd meldt vandaag dat de spaarrekeningen in België in februari met 1,2 miljard euro gestegen zijn. Dit op basis van cijfers verstrekt door de Nationale Bank van België. De rente mag dan historisch laag staan, toch blijkt uit dit bedrag dat Belgen nog steeds geld op rekeningen oppotten. Gebrek aan (kennis van) alternatieven, gemakzucht, angst voor de toekomst,….? Zeker is dat deze ophoping op spaarrekeningen voor veel mensen niet het resultaat is van een overwogen financiële planning. Het astronomisch hoge bedrag wijst er in alle geval op dat er nog veel geld aan de zijlijn staat, wachtend op besteding. Stel u even voor dat daarvan een fractie zou kunnen gemobiliseerd worden om maatschappelijk zinvolle investeringen mee te doen.

Door Patrick

Belgisch verzekeringsmakelaar (voordien sociaal-assistant en bankagent) bij wie -door de financiële crisis van 2008 én de gevolgen voor overheden, banken en burgers- volgende inzichten rijpten:
1. Uitsluitend 'sparen' is organiseren van uw eigen verarming. Dit door de combinatie van inflatie & ultra-lage rentes.
2. 'Beleggen' is nodig om nog enig rendement te behalen.
3. Dit kan ook zonder mens, maatschappij en milieu te schaden.
Ik doe dit via beleggingsverzekeringen (Tak 23). In de blogberichten licht ik mijn zoekproces én mijn inzichten in de wereld van duurzaam beleggen toe.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.