Dienstmededelingen

Voor wie even niet opgelet heeft. Ook in de financiële sector veranderen vlag of wimpel wel eens.

De financiële markten evolueren. En net als in het echte leven, lijkt het er soms op dat dit steeds vlugger en vlugger gebeurd. Bij 2 leveranciers waar we sommige van onze oplossingen inkopen, is er belangrijk nieuws.

We vatten dit hier even samen:

  1. verzekeraar Generali Belgium werd per 31/05/2019 Athora Belgium. De naamsverandering is het slotakkoord in de overnamebeweging waardoor Athora verzekerings- en herverzekeringsgroep nu definitief actief is op de Belgische markt. Af te wachten is welke dynamiek dit kan teweegbrengen.
  2. verzekeraar NN Insurance Belgium zet de commercialisering van het NN Life Star Fund stop. Het betrokken fonds was 1 van de weinige mogelijkheden om op de Belgische markt aan duurzaam pensioensparen of lange termijn sparen te doen. Er wordt een zusterfonds in de markt gezet per 14/06/2019: NN Life Patrimonial Future. Het beheerteam en de tactische beslissingen blijven gelijk lopen met die van Star Fund. De insteek is echter lichtjes defensiever (10 % minder op aandelen gericht en 10 % meer op obligaties). Mondeling werd hierover als uitleg gegeven dat het fonds te veel bancaire kenmerken had om als verzekeringsfonds te kunnen fungeren. Maar misschien is het gewoon profileringsdrang (lees: het bankkanaal van NN wil niet dat haar verzekeringspoot +/- dezelfde producten verkoopt).

Onze blog bevat inmiddels tientallen artikels. Voor zover we konden hebben we de belangrijkste pagina’s en berichten aangepast aan die wijzigingen. Waar dit niet gebeurde, vragen we u “Athora Belgium” te lezen waar u nog “Generali Belgium” zou aantreffen. Idem voor “NN Life Patrimonial Future” waar nog “NN Life Star Fund” staat.

Gepubliceerd door Patrick

Als prille volwassene was ik niet geïnteresseerd in geld. Laat staan in beleggen. Maar het kan verkeren. Door de financiële crisis van 2008 én de gevolgen voor overheden, banken en spaarders, rijpten bij mij andere inzichten. Door de combinatie van inflatie en ultra-lage rentes organiseert wie spaart zijn eigen verarming. We zullen beleggen als alternatief ernstig moeten nemen. Maar dan graag op een manier die de maatschappij, de medemensen en het milieu niet schaadt. Met deze blog licht ik mijn zoekproces en het aanbod dat daaruit voortgekomen is toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

shares